Williamsova in vojvodinja Susseška sta dobri prijateljici.  Foto: Reuters
Williamsova in vojvodinja Susseška sta dobri prijateljici. Foto: Reuters

Serena Williams je pred časom sprejela izziv organizacije prestižne zabave za prihajajočega otroka vojvodinje Susseške, ki je potekala v New Yorku in je po nekaterih ocenah stala več kot 179 tisoč evrov. Čeprav sta dobri prijateljici, je v intervjuju za Business of Fashion vseeno priznala, da je zanjo organizacija predstavljala precejšen izziv.

"Načrtovanje nečesa takšnega zahteva veliko truda. Sem perfekcionistka, zato sem si želela, da je vse točno tako, kot mora biti," je razložila. Ob tem je priznala, da je bila organizacija tudi precejšen zalogaj, saj je potekala prav v času sezone hollywoodskih nagrad – Williamsova je bila namreč na podelitvi letošnjih oskarjev ena izmed napovedovalk nominirancev za najboljši film.

Zabava za otroka je potekala v prestižnem newyorškem hotelu, kjer najem razkošnega podstrešnega stanovanja stane 75 tisoč dolarjev na noč, udeležile pa so se je številne zvezdnice, med katerimi so bile tudi Amal Clooney, Gayle King in stilistka Jessica Mulroney.

Sodelujeta tudi na področju mode

Williamsova si želi biti najboljša v vsem, kar počne – ali gre za ustvarjanje lastne linije oblačil, investicije ali šport. Tako z Marklovo nista zgolj prijateljici, ampak sta poslovno sodelovali tudi na modnem področju. Lani je 34-letna vojvodinja nosila jakno iz njene kolekcije in poskrbela, da se je skoraj v hipu uvrstila na seznam najbolje prodajanih izdelkov. "Zanimivo je, kako nato ljudje pripovedujejo, da so izdelki resnično kakovostni," pravi Williamsova. "Ampak resnično ekipi vedno pravim, da morajo biti izdelki narejeni tako kakovostno, da jih dobesedno lahko nosi tudi članica kraljeve družine."

Britanci so sicer v zadnjem času že večkrat izrazili nejevoljo nad razsipnostjo vojvodinje Susseške, saj poleg prestižne zabave močno zapravlja tudi na drugih področjih – zgolj za nosečniške kreacije je denimo zapravila krepko več kot pol milijona evrov.