Ena izmed začetnic ameriškega metalcora, skupina As I Lay Dying, se je znašla v precej negotovem položaju. Pevcu skupine Timu Lambesisu grozi do devet let zapora. Foto: Reuters
Ena izmed začetnic ameriškega metalcora, skupina As I Lay Dying, se je znašla v precej negotovem položaju. Pevcu skupine Timu Lambesisu grozi do devet let zapora. Foto: Reuters
Kaj se bo zgodilo s skupino, še ni znano. Foto: As I Lay Dying

Lambesis ni bil dovolj pogumen, da bi to storil sam, pač pa je za zločin poiskal plačanega morilca. Pevca so aretirali maja lani, obtožili pa so ga, da je najel moškega, ki naj bi ubil njegovo ženo. Tim je po vsem mestu iskal plačanega morilca, več ljudi je vprašal, ali poznajo kakšnega, govorice pa so prišle tudi do mož postave. Policija je po prejetih informacijah Lambesisu poslala "plačanega morilca". Pevec je zagrizel v vabo - na dogovorjenem mestu so ga, namesto da bi sklenili posel, vklenili in poslali v zapor.

Pevec je sprva na sodišču trdil, da ni kriv, po plačilu varščine (dva milijona dolarjev) pa se je lahko branil s prostosti. Dokazi so bili trdni, na sodišču je med drugim pričal tudi Lambesisov osebni trener, ki je dejal, da je Tim tudi njega vprašal, ali pozna koga, ki bi bil za plačilo pripravljen ubiti njegovo ženo. Pevcu po vseh dokazih ni preostalo drugega, kot da na sodišču v torek prizna krivdo. Njegov odvetnik je na sodišču dodal, da je bil Lambesis takrat, ko je najel plačanega morilca, pod vplivom steroidov in da ni mogel razsodno razmišljati.

Pevec je med dolgim sojenjem priznal, da je naročil umor svoje žene, morilcu je plačal 1.000 ameriških dolarjev, preostalo plačilo (19.000 dolarjev) pa bi prejel, ko bi nalogo opravil. Iz sodnih dokumentov je mogoče razbrati, da je pevec plačanemu morilcu dal seznam z datumi, ko je pevec pazil svoje tri posvojence, da bi imel zagotovljen alibi.

Skupine As I Lay Dying ni več
Lambesis je ustanovitelj skupine, nastale v San Diegu (sestavljali so jo še Jordan Mancino, Nick Hipa, Phil Sgrosso, Josh Gilbert), ki je na začetku prejšnjega tedna končala turnejo po Aziji. Album skupine iz leta 2007 An Ocean Between Us je na Billboardovem seznamu najbolje prodajanih albumov zasedel visoko osmo mesto, lani pa je skupina izdala svoj šesti album z naslovom Awakened. Skupina As I Lay Dying je razpadla, preostali štirje člani skupine pa so že našli novega pevca, ustanovili so skupino po imenu Wovenwar.