Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot navajajo, Shakira med drugim ni prijavila večmilijonskega zneska predplačil za svojo koncertno turnejo El Dorado. Špansko tožilstvo je preiskavo začelo julija letos, izsledke pa so objavili danes.

Po poročanju španske televizije RTVE 46-letna popzvezdnica ve za nove obtožbe, Reuters pa po drugi strani poroča, da Shakirine pravne ekipe v Miamiju, kjer pevka zdaj živi, o njih niso obvestili.

Namesto tega so se tako "osredotočali na priprave na sojenje za fiskalna leta 2012–2014, ki se bo začelo 20. novembra", so povedali za Reuters.

Nova obtožnica se opira na dejstvo, da je leta 2018 Shakira živela v Barceloni z nogometnim zvezdnikom Gerardom Piquejem in je bila zato dolžna prijaviti vse svoje dobičke iz tujine v Španiji. Kot navajajo, je namesto tega preusmerila denar "v podjetja v državah z nizko obdavčitvijo in visoko netransparentnostjo".

Shakira se bo morala na sojenju v Barceloni čez dober mesec dni zagovarjati zaradi šest ločenih domnevnih davčnih kaznivih dejanj v skupni vrednosti za 14,5 milijona evrov utaj, pri čemer vse obtožbe zanika. "Prepričana sem, da imam dovolj dokazov sebi v prid in da bo pravica pretehtala v mojo korist," je povedala septembra v intervjuju za špansko izdajo revije Elle.