Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zvezdnica serij Charmed in Beverly Hills 90210 je na svojem profilu na Instagramu sporočila, da se je rak, ki so ji ga sprva odkrili na prsih, razširil na možgane.

52-letnica je z oboževalci delila čustven posnetek obsevanja, med katerim je nosila masko, ki napravi omogoča kar se da točno obsevanje tumorja. "Petega januarja je CT-posnetek pokazal metastaze na mojih možganih, dvanajstega sem opravila prvi cikel obsevanja. Očitno je, da me je strah," je zapisala.

Raka so ji odkrili leta 2015

Pojasnila je tudi, da je klavstrofobična, zato ji zdravljenje predstavlja še toliko večje težave. Sicer je že več let znano, da Doherty boleha za rakom, odkrili so ga leta 2015. Leto pozneje se je rak razširil na limfne vozle, opraviti je morala šest serij kemoterapij in obsevanj.

Njeno zdravstveno stanje je bilo nato nekoliko boljše, a je leta 2020 sporočila, da se je bolezen vrnila v še hujši obliki: "Imam raka v četrtem stadiju," je sporočila.

Želela je, da javnost za diagnozo izve od nje

Leta 2020 je novico najprej nameravala obdržati zase, a ker se je pred tem zapletla v tožbo z zavarovalnico, ki ji ni hotela plačevati zdravljenja, se je odločila, da bo javnost o tem seznanila sama: "Raje vidim, da vse to slišite od mene."