Dana Carvey. Foto: AP
Dana Carvey. Foto: AP

"Sinoči sva utrpela grozljivo tragedijo. Najin ljubljeni sin Dex je umrl po nesreči zaradi prevelikega odmerka mamil. Star je bil 32 let," sta na Instagramu sporočila 68-letni igralec in njegova žena Paula.

Mike Myers in Dana Carvey v filmu Waynov svet. Foto: AP
Mike Myers in Dana Carvey v filmu Waynov svet. Foto: AP

Dex je v teh 32 let spravil veliko. Bil je izjemno nadarjen za toliko stvari – glasbo, umetnost, snemanje filmov, komedijo – in vseh naštetih se je loteval strastno. Ni pretirano reči, da je Dex ljubil življenje. In ko si bil z njim, si tudi ti ljubil življenje. Ampak najbolj od vsega je imel rad svojo družino, svoje prijatelje in svoje dekle Kaylee.”

Dex je bil krasna oseba. Njegove na roko izdelane rojstnodnevne čestitke so pravi zaklad. Pogrešala ga bova za vedno,” sta žalujoča starša sklenila svoje sporočilo, ki sta ga posvetila vsem, ki se spopadajo z zasvojenostjo.

TMZ je poročal, da so reševalci prihiteli na dom Dexa Carveyja, potem ko so okoli 22. ure prejeli klic njegovega dekleta. Dex se je zaklenil v kopalnico in bil neodziven, ko so reševalci prišli do njega. Skušali so ga oživiti, a neuspešno. Odrejena je bila obdukcija.

Dex je med drugim nastopil v očetovem stand-upu za Netflix “Straight White Male” (2016), v katerem je med drugim postregel tudi z anekdotami o svojem slavnem očetu.

Dana in Paula imata še 30-letnega sina Thomasa, ki se prav tako preizkuša kot komik.