Sinead nastopa zelo redko, le nekajkrat na leto. Foto: Reuters
Sinead nastopa zelo redko, le nekajkrat na leto. Foto: Reuters

Ekscentrična pevka, ki je še vedno najbolj znana po uspešnici iz leta 1990, skladbi Nothing Compares 2U, je v soboto na svoji strani Facebooka objavila sporočilo iz 450 besed, iz katerih je bila jasno razvidna njena stiska. Zapisala je: "Obstaja neka zgornja meja, koliko lahko prenese vsaka ženska. Zadnji dve noči sta me uničili, predozirala sem se. Drugega načina, da bi znova dobila spoštovanje, ne vidim. Nisem doma, sem v nekem hotelu na Irskem, kjer sem prijavljena pod drugim imenom. Nevidna sem, vredna sem manj kot cunja. Nihče se mi ni približal. Že milijonkrat sem umrla s to bolečino."

Ali je ta zapis zares objavila Sinead, ni potrjeno, je pa mnoge njene oboževalce z vseh koncev sveta zaskrbelo, da bi se lahko zgodilo najhujše. Nekateri so ji namenili spodbudne motivacijske besede, drugi pa opozorili policijo, naj najde hotel, v katerem je nastanjena.

Irska policija je sporočila vzela resno, saj je čez nekaj ur objavila, da je slavna pevka "varna in v dobrem stanju" ter da so ji že nudili zdravstveno oskrbo. Prepeljali so jo v bolnišnico v Dublinu.

Težko obdobje
48-letna pevka, ki ima štiri otroke, je v preteklosti sicer večkrat brez dlake na jeziku spregovorila o svojih duševnih težavah. Trpi namreč za bipolarno motnjo, zaradi katere je morala večkrat po pomoč v bolnišnico. Avgusta letos so ji poleg tega odstranili maternico, julija pa je odpovedala vse koncerte do konca leta, da bi lahko skrbela za enega izmed otrok, ki ima "bolezen, ki ogroža njegovo življenje".