Za slavje na monaškem dvoru sta poskrbela Pierre Casiraghi in Beatrice Borromeo, ki sta uradno postala mož in žena. Foto: Reuters
Za slavje na monaškem dvoru sta poskrbela Pierre Casiraghi in Beatrice Borromeo, ki sta uradno postala mož in žena. Foto: Reuters

Civilna poroka je potekala danes v vrtovih monaškega dvora, kjer sta si 27-letni Pierre (je sedmi v vrsti za monaški prestol) in dve leti starejša manekenka Beatrice izrekla usodni da pred ožjo družino in prijatelji.

Na samem obredu je bilo le 70 svatov, med njimi seveda princ Albert II. z ženo Charlene in njunima sedem mesecev starima dvojčkoma - princem Jacquesom in princeso Gabriello. Prav knez Albert je organiziral poročno slavje.

Manjkali niso niti Pierrovi najbližji družinski člani z mamo princeso Caroline na čelu. Pierrov starejši brat Andrea se je poroke udeležil z ženo Tatiano Santo Domingo in sinom Sasho, trimesečna hčerkica India pa je ostala doma z varuško. Ženinova sestra Charlotte je na poroko prišla s svojim izbrancem, francoskim igralcem Gadom Elmalehom, in sinom Raphaelom.

Družini so se pozneje pridružili tudi drugi svatje - z mladoporočencema naj bi se danes veselilo okoli 700 svatov.

To je le prva izmed dveh porok Pierra in Beatrice, s katero bosta okronala sedem let trajajočo zvezo - spoznala sta se med študijem v Milanu. Cerkvena poroka bo 1. avgusta v nevestini domovini Italiji, in sicer na enem izmed zasebnih otokov družine Borromeo.