Redki slavljenci so praznovali obkroženi s fotografijami Zsa Zse, medtem ko je sama ostala za zaprtimi vrati svoje sobe. Foto: EPA
Redki slavljenci so praznovali obkroženi s fotografijami Zsa Zse, medtem ko je sama ostala za zaprtimi vrati svoje sobe. Foto: EPA
Frederic Von Anhalt
Praznovanje je organiziral njen mož Frederic Von Anhalt. Foto: EPA
Zsa Zsa Gabor
Igralka v zadnjih letih - ko je bolezen močno udarila - ni spustila k sebi fotografskih objektivov. Foto: EPA

"Moja žena je bila srečna. Vse je bilo v redu. Lepo smo se imeli," je po slavju za ABCNews.com dejal njen soprog. Glamurja sicer ni več, ostali so samo še zidovi starinskega dvorca na Bel-Airu, kjer si že 25 let delita svoj prostor sreče na posteljo prikovana igralka in njen zadnji srčni izbranec - samooklicani nemški princ. In tudi na njen veliki dan ni bilo precej drugačno - zanjo.

Po poročanju agencije AP je von Anhalt za nekaj trenutkov vstopil v njeno sobo in ji prinesel čokoladno torto, ki naj bi bila po njegovih besedah darilo kuharskega mojstra Wolfganga Pucka. Še pogled na sveže upihnjene svečke in slavje se je končalo.

Precej drugače je bilo po poročanju AP na drugi strani Zsa Zsine sobe. Okoli 130 gostov je obkroženih s slikami in fotografijami igralke - še iz časov njenih "poskočnih" let - sicer v miru, a kljub temu, nazdravilo novi prelomnici njenega življenja. Med drugim so prišli nekateri njeni zvezdniški prijatelji, kot so Lou Diamond Phillips, Connie Stevens, Angie Dickinson in Larry King.

"Larry King se je pogovarjal z njo," je dejal Anhalt za ABCNews.co in dodal: "Dotaknil se je njene roke, ona ga je pogledala in se mu nasmehnila. Larry je prepeval Vse najboljše - in saj že ne more biti bolje od tega. Larry King ji je pel Vse najboljše!"

Slavljenka večera je ostala v svoji sobi, saj se bolj kot s slavjem zadnji dve leti ukvarja s številnim zdravstvenim težavam: zlomljen kolk, amputirana noga zaradi gangrene, krvni strdki, infekcije, pljučnica in težave s cevko za prehranjevanje. Izbrani gostje so drug za drugim vstopali v njeno sobo, kjer ji je družbo delal zdravnik. "Drži se in uživa v cvetju in darilih," je von Anhalt še pojasnil za ABCNews.com in dodal, da ne verjame v njeno okrevanje po tolikih zdravstvnih težavah.

Toda to ni ubranilo njenega po medijski pozornosti hlepečega moža, da ne bi pripravil medijsko odmevne zabave. "Ta večer je samo praznovanje življenja moje žene," je samooklicanega princa citiral AP. Daleč od pravega glamurja, so zbrani na slavju lahko prisluhnili zvokom pianista Reia Williamsa in mladega pevca (izjemno podobnega Justinu Bieberju) Caleba.

Zsa Zsa se ne da
Borka za svoje življenje - Zsa Zsa je v svojih 95 letih napisala epsko "nadrealistično" hollywoodsko bajko. "Biti ljubljen je prednost, ljubiti je znak šibkosti," je bilo le eno izmed njenih načel. Zaradi svojih številnih zakonov, pojavljanja v filmih, kjer je upodabljala samo sebe, fraze "dahling" (po slovensko draga/i), njenih dejanj, polnjenja tabloidov, citatov o moških je postala Zsa Zsa utelešenje vsega tistega, kar se pojmuje kot "starleta", le da v izvorni obliki, in ne takšni, kot nam jo predstavlja danes Paris Hilton (katere pradedek je bil Conrad Hilton, drugi mož Zsa Zse).