Taylor Wily leta 2014 na tekmi bejzbola. Foto: AP
Taylor Wily leta 2014 na tekmi bejzbola. Foto: AP

Novico o smrti je javnosti najprej posredovala havajska televizijska postaja KITV, pozneje pa jo je na družbenem omrežju Instagram potrdil tudi glavni producent serije Hawaii Five-0 (Operacija Havaji), Peter M. Lenkov.

"Skrušen sem. Zlomljen. Kaj več bom zapisal pozneje, zdaj je pretežko," je zapisal v četrtek, objavi pa priložil fotografijo, na kateri je z Wilyjem. Pozneje je objavil še kolaž igralčevih fotografij in pripisal: "T., kot sem ti velikokrat povedal, vate sem se zaljubil na prvi avdiciji. Nanjo si prišel z brisačo na glavi, s katero si si brisal pot, in me takoj prevzel. S svojim šarmom si me prepričal, da sem tvojo vlogo razširil v redno. Tako v seriji kot v zasebnem življenju. Bil si del družine. Pogrešal te bom, brat."

Ob tem je dodal še: "Ko sva se prejšnji teden pogovarjala, sva se smejala, kako prav si imel prvi dan. Operacija Havaji je bila najina sanjska služba. Srečen sem, da sem to magijo delil s tabo."

Wily je zaigral v 171 epizodah omenjene serije, v kateri je upodabljal Kamekono Tupuolo, predtem je igral tudi v filmu Pozabi Saro (2008), pozneje pa se je pojavljal tudi v oživljenih serijah MacGyver in Magnum P.I.

Rodil se je kot Teila Tuli 14. junija 1968 v Honoluluju. Preden se je podal v igralske vode, je tekmoval kot borec suma, pa tudi v borbah UFC in MMA.

Bil je poročen, z ženo Halono sta imela dva otroka, navaja Variety.