Cohenova je zaigrala tudi v obeh filmih Seks v mestu. Foto: AP
Cohenova je zaigrala tudi v obeh filmih Seks v mestu. Foto: AP

Lik Magde, glasne hišne pomočnice Mirande Hobbe (Cynthia Nixon), je Cohenova upodobila tudi v obeh filmskih nadaljevanjih serije.

"Vloga je pokazala žensko drugačne starosti, ki je pametna kot zlodej, zelo ukazovalna, poleg tega pa tudi razume spolnost, serija je potrebovala tak lik. Magda je povečala okvir, na katerem so ustvarjali, da ne bi imeli samo tipične starke, kako plesni v nekem domu za upokojence, ampak žensko, ki dela in ne trpi butcev," je leta 2018 o vlogi povedala za Cosmopolitan.

V svoji dolgi karieri je igrala pretežno v gledališču, k filmu in televiziji pa je prešla šele po 60. letu starosti.

Kljub temu je odigrala več kot sto vlog, med drugim v filmih Igre lakote in München Stevena Spielberga, v katerem je upodobila izraelsko premierko Goldo Meir.

Delala vse do smrti

Nastopila je tudi v epizodnih vlogah številnih serij, med drugim Sestra Jackie, Damages, Masters of None, Afera, Zakon in red in Čudovita gospa Maisel.

Cohenova kot Cynthiina hišna pomočnica Magda. Foto: AP
Cohenova kot Cynthiina hišna pomočnica Magda. Foto: AP

Delala je vse do smrti – trenutno so v postprodukciji trije kratki filmi z njo in en celovečerec.

Cohenovo je preživel soprog Richard T. Cohen, s katerim se je poročila leta 1964. Pred tem je bila tri leta, do njegove smrti leta 1960, poročena z Gilbertom L. Franznom, s katerim ima enega otroka.

Veteranski igralki se je v slovo poklonila tudi zvezdnica Seksa v mestu Sarah Jessica Parker.

"Prelepa Lynn Cohen. Mirandina draga in nujno potrebna Magda. Naša draga kolegica iz Seksa v mestu. Talent, gracioznost, navdih. Počivaj v miru," je ob fotografiji Cohenove zapisala na Instagramu.