Ultimate Warrior, ena največjih zvezd ameriškega wrestlinga. Foto: WWE
Ultimate Warrior, ena največjih zvezd ameriškega wrestlinga. Foto: WWE
Warrior, ki se je pred začetkom rokoborske kariere ukvarjal z bodibildingom, je bil v ringu prepoznaven po dolgih svetlih laseh in obarvanem obrazu. Foto: YouTube

Hellwig, ki so ga pred tremi dnevi sprejeli v dvorano slavnih WWE-ja, se je zrušil na poti od hotela v Arizoni do avtomobila, ob njem je bila njegova žena. Čeprav so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico, je bilo prepozno, zdravniki niso mogli storiti ničesar več.

Preiskava še poteka, ampak je, kot pišejo ameriški mediji, Jamesovo katastrofalno zdravstveno stanje povzročilo smrt.

Novica o smrti rokoborske legende je presenetila številne njegove oboževalce in kolege, na družbena omrežja se je tako vsul plaz sporočil sožalja, s katerimi so se želeli še zadnjič pokloniti legendarnemu rokoborcu. Eden največjih tekmecev Warriora je bil Hulk Hogan, ki je tako tvitnil: "RIP Warrior. Samo ljubezen. HH."

Na uradni strani WWE-ja so zapisali, da je Warrior svojo kariero začel leta 1987 (končal pa jo je leta 1998, op. a.) in da je hitro postal ena največjih rokoborskih zvezd, ena največjih v zgodovini WWE-ja. Najbolj bleščeč trenutek v karieri je dosegel leta 1990, ko je v Torontu na Wrestlemaniji VI pred skoraj 70 tisoč gledalci v dvorani SkyDome postal šampion, v epskem obračunu je premagal Hulka Hogana.

"Warrior in Hogan sta bila veliki zvezdi tistega časa, ko so "kraljevali" veliki bodibilderji. Bil je velika zvezda tistega časa," je dejal Dave Meltzer, ustanovitelj spletne strani The Wrestling Observer, ki je dodal, da je bil Warrior ena največjih športnih zvezd.

"Veseli smo, da je Warrior pred dnevi dobil priložnost, da zasluženo postane del dvorane slavnih World Wrestling Entertainmenta in da se je udeležil Wrestlemanije 30, v ponedeljek pa še Night Rawa. Tako se mu je uspelo še zadnjič obrniti k svojim številnim oboževalcem. WWE pošilja iskreno sožalje njegovi družini, prijateljem in oboževalcem," so še napisali pri WWE-ju.

Hellwig je imel ženo Dano in dve hčerki, stari 11 in 13 let.