Marcel Hirscher je serijski zmagovalec v alpskem smučanju. Foto: Reuters
Marcel Hirscher je serijski zmagovalec v alpskem smučanju. Foto: Reuters

"Prava avantura se je začela," je ob objavi fotografije, na kateri skupaj z Lauro v dlaneh držita par otroških čevljev, na Instagramu pripisal 29-letni Avstrijec. Paru družbo na fotografiji delata njuna štirinožna prijatelja.

Želja po družini z Lauro, ki je ni nikoli skrival niti v javnosti, se je paru tako uresničila.

To je nov osebni dosežek za Avstrijca, ki niza zmage v smučanju. V veleslalomu letos ni imel prave konkurence. Dosegel je 13 zmag v letošnji zimi, s čimer je izenačil rekord Šveda Ingemarja Stenmarka in Avstrijca Hermanna Maierja. V svetovnem pokalu je dosegel 58 zmag, sedemkrat zapored je dvignil veliki kristalni globus v zrak, šestkrat pa se je razveselil tudi naslova svetovnega prvaka. Hirscher je izjemni karieri postavil piko na i v Pjongčangu - osvojil je dve zlati olimpijski medalji, slavil je v kombinaciji in v veleslalomu.

Je pa tudi največji zaslužkar v sezoni 2017/18 v alpskem smučanju v moški konkurenci. Dobil je 669.681 švicarskih frankov (571.113 evrov) bruto. Najdobičkonosnejša postaja zanj je bila Kranjska Gora, kjer je za veleslalomsko in slalomsko zmago prejel 90.400 frankov (77 tisoč evrov), kar je 400 frankov (341 evrov) več od zmagovitega konca tedna v Adelbodnu.

The real adventure starts right now.

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on May 14, 2018 at 8:00am PDT

Vorfreude!!!! @wflworldrun #runforthosewhocant

A post shared by Laura Mäusl (@lauramaeusl) on May 7, 2017 at 3:28am PDT