Vedenje težavnega zvezdnika se je v medijih spet znašlo julija 2017, potem ko je BuzzFeed poročal, da je na svojih domovih v Chicagu in Atlanti ustanovil nekakšen spolni kult. Z obljubo, da jim bo pomagal pri glasbeni karieri, naj bi zapeljeval mlade ženske, ob tem pa jih
Vedenje težavnega zvezdnika se je v medijih spet znašlo julija 2017, potem ko je BuzzFeed poročal, da je na svojih domovih v Chicagu in Atlanti ustanovil nekakšen spolni kult. Z obljubo, da jim bo pomagal pri glasbeni karieri, naj bi zapeljeval mlade ženske, ob tem pa jih "vzgojil" v svoje spolne sužnje in začel v celoti nadzirati njihova življenja. Foto: Reuters

Ženska trdi, da je imela s Kellyjem spolne odnose, ko ji je bilo le 16 let, svojo tožbo pa je vložila le dan pred tem, ko so glasbenika aretirali zaradi desetih drugih spolnih prestopkov.

To je že tretja obtožnica, ki glasbenika bremeni spolne zlorabe mladoletnice. Skupno je glasbenik obtožen desetih spolnih napadov na štiri različne žrtve, od katerih so bile v času napada tri stare med 13 in 17 leti.

Sodnica Moira Johnson je odločila, da je glasbenik kriv, ponovna obravnava, v kateri bodo določili Kellyjevo kazen, pa se bo na sodišču odvila naslednji mesec. Njegov odvetnik Steve Greenberg odločitve sodišča ni bil pripravljen komentirati, piše The Guardian.

Ameriški R&B zvezdnik R. Kelly se je deset ur po izidu obtožnic sicer sam zglasil na policijski postaji, kjer je bil nemudoma aretiran. Po plačilu 90.000 evrov varščine je odkorakal na prostost.

Prvi napad naj bi se zgodil leta 1998. Nekatere obtožbe imajo podlago v nedavno odkritem videoposnetku, ki domnevno prikazuje spolni odnos med pevcem in 14-letnim dekletom.

Obtožbe o spolnih napadih in zlorabah mladoletnic Kellyja spremljajo že desetletja. Nekatere med njimi naj bi imel zaprte kot sužnje. Greenberg, eden izmed njegovih odvetnikov, je v izjavi za javnost povedal, da je njegov klient zaradi obtožb "zelo razočaran in depresiven".

Kellyjev odvetnik pravi, da ima pevec finančne težave, še posebej po tem, ko so ga številne radijske postaje zaradi obtožb spolnih zlorab začele bojkotirati, založba pa je z njim razdrla pogodbo. Za povrh ga v zadnjih mesecih bremenijo obtožbe zaradi neplačevanja preživnine.