Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jamie Spears je skrbnik njenega premoženja že od leta 2008. Takrat ga je sodišče določilo kot skrbnika po njenem precej javnem psihičnem zlomu, zdaj pa bi se zvezdnica rada osamosvojila.

Njen odvetnik Samuel Ingham je med drugim dejal, da se pevka svojega očeta boji in da ne namerava spet nastopati, dokler ima on vlogo skrbnika. Med sodno obravnavo je poudaril, da zvezdnica z očetom nima več nikakršnega "funkcionalnega odnosa" in da se že lep čas nista niti pogovarjala.

Očetova odvetnica na drugi strani poudarja, da je Jamie vedno želel samo najboljše za svojo hčerko, in poudarja, da oče in hči toliko časa nista govorila, saj je zvezdnici tako svetoval Ingham. Ob tem je dodala, da je imela zvezdnica ob očetovem prevzemu skrbništva odprtih za več deset milijonov dolarjev tožb, zaradi njegovega vodenja pa je njeno premoženje zdaj vredno 60 milijonov dolarjev.

Sodnica je ob zavrnitvi prošnje dejala, da bo v prihodnosti dovzetna za pritožbe oziroma za odstranitev skrbnika. Do takrat pa bo na željo zvezdnice v vlogi dodatnega oskrbnika sodelovalo finančno podjetje Bessemer Trust.

V njeno premoženje se je pred kratkim vmešala tudi Britneyjina mlajša sestra Jamie Lynn. Foto: Reuters
V njeno premoženje se je pred kratkim vmešala tudi Britneyjina mlajša sestra Jamie Lynn. Foto: Reuters

Skrbnika ima od leta 2008

Spearsova je bila leta 2008 dvakrat sprejeta v psihiatrično bolnišnico, imela je tudi težave z alkoholom. Sodišče odobri skrbništvo nad tako osebo, za katero se zdi, da ne more trezno presojati, a le redko skrbnik obdrži nadzor nad tako osebo tako dolgo.

Njen oče je tako zadnjih 12 let skrbel tako za njeno premoženje kot tudi za zasebno življenje – med drugim ima možnost, da ji prepove obiske in da z njenim zdravniškim osebjem sodeluje glede zdravljenja.

Pevka sicer pravi, da bi privolila v "prostovoljno" skrbništvo, da pa si ne želi več, da bi bil skrbnik njen oče. Nekateri oboževalci menijo, da je bila zvezdnica v sporazum prisiljena, zato pa so ustvarili kampanjo pod ključnikom #OsvoboditeBritney (#FreeBritney), ki se zavzema za prekinitev skrbniškega nadzora nad pevko, saj je ta po njihovem mnenju ujetnica v lastnem domovanju.

V pevkino bitko s premoženjem se je pred kratkim vmešala tudi mlajša sestra Jamie Lynn, ki je bila pred dvema letoma imenovana za upraviteljico večmilijonskega sklada, ki ga je Britney namenila za prihodnost svojih sinov. Zdaj pa njena mlajša sestra zahteva prestavitev denarja na račune pod njenim nadzorom.