Meghan in Harry sta se odločila, da tabloidom ne bosta več popuščala. Foto: AP
Meghan in Harry sta se odločila, da tabloidom ne bosta več popuščala. Foto: AP

Sodišče je ugodilo njeni prošnji, da bodo imena petih prijateljic, ki so podale anonimne intervjuje za ameriški časopis, v času sodne bitke ostala nerazkrita.

Vojvodinja Susseška toži družbo ANL, ki med drugim izdaja časopisa Mail on Sunday in Mail Online, in sicer glede članka, v katerem so objavili ročno spisano pismo, ki ga je vojvodinja poslala svojemu očetu Thomasu Marklu.

Družba ANL je objavo upravičevala na podlagi razkritij neimenovanih petih Meghaninih prijateljic ameriškemu Peoplu. Meghanina pravna skupina Schillings trdi, da ne drži, da je Meghan dovolila prijateljicam, da razkrijejo podrobnosti o pismu.

Ko so tabloidi začeli groziti, da bodo objavili tudi imena prijateljic, se je vojvodinja podala na sodišče in s pravno odredbo dosegla, da morajo ostati anonimne, poroča The Guardian. Imena so sicer razkrita v zaupnem delu njenih pravnih dokumentov.

"Ne sodimo tem petim ženskam niti meni ne, ampak tabloidu The Mail on Sunday," je dejala Meghan in poudarila, da ima vsaka od teh žensk pravico do zasebnosti. "S spoštovanjem prosim sodišče, naj to pravno zadevo obravnava s previdnostjo, ki si jo zasluži, in naj prepreči, da bi The Mail on Sunday poskrbel za precedens in zlorabil pravni postopek z identifikacijo teh anonimnih oseb."