Randy in Evi Quaid sta že drugič pozirala zaporniškemu fotografu. Foto:
Randy in Evi Quaid sta že drugič pozirala zaporniškemu fotografu. Foto:

Zakonca Quaid sta se znašla v težavah, potem ko so ju v nekem letovišču v Santa Barbari obtožili, da nista plačala računa. Pozneje se naj bi, tako trdita Quaidova, izkazalo, da je šlo za nesporazum, pa tudi v hotelu so potrdili, da je račun plačan, a sta morala vseeno na sodišče.

Ko sta se po mesecih preloženih obravnav prikazala na sodišču, sta užalila sodnika Ochoo, ker sta mu pred nosom brezobzirno mahala z zlatim globusom. Na prvo obravnavo sicer nista prišla - šlo naj bi za nesporazum. V ponedeljek, ko sta se zakonca po več mesecih le prikazala na sodišču, so ju zato aretirali, sodnik pa je določil varščino 100.000 dolarjev. V sredo imata še eno srečanje s sodnikom, ki bo odločil, ali bosta do konca sojenja na prostosti ali ne.

Začelo se je junija lani
Zgodba sicer sega v lansko leto - Randy in Evi sta junija, kot že nekaj let zapored, en teden dopustovala na razkošnem ranču San Ysidro v Santa Barbari. Ob odhodu sta, tako pravita, račun (okoli 10.000 ameriških dolarjev) plačala s posojilno kartico. Septembra sta doživela (prvo) neljubo presenečenje, ko so ju na njunem posestvu v Teksasu obiskali policisti in ju "opozorili", da sta bivanje v hotelu "pozabila" plačati.

Evi je, tako je pred časom zatrdila v intervjuju za Reuters, menila, da gre za nesporazum, zato je Randy letovišču poslal še ček, tokrat za polovico zneska, in jih obenem prosil, naj to upoštevajo pri obračunavanju računa posojilne kartice in naj prejetje čeka potrdijo v povratnem sporočilu. Po Evinih besedah sporočila nista dobila.

Vrnili pa so se policisti in najprej aretirali njenega moža, nato pa še njo. Randy je nato plačal še drugo polovico računa, a to policije ni zadovoljilo. Zadevo so predali okrožnemu tožilstvu, ki je na sodišču vložilo ovadbo.

Quaidova: Rekli so nama, da je obravnava odpadla
Kot je v začetku marca še razlagala Evi, je njuna prva obravnava odpadla, saj je, vsaj tako jima je dejal odvetnik, okrožni tožilec zbolel. A očitno to ni bilo povsem res, saj so se le malo zatem na vratih njune hiše znova pojavili policisti in ju aretirali, ker nista prišla na sodišče.

Kot je potožila Evi, so bili celo tako brezobzirni, da so jo vrgli v celico v moški zapor, zaradi česar menda še vedno razmišljata o tožbi - tako proti medijem, ki so ju označili za kriminalca, kot proti vodstvu zapora. O tem, kakšno je njuno drugo bivanje v zaporu, za zdaj še ni poročil.