Brooke Mueller in Charlieju Sheenu sta se v kratkem, a zelo razburkanem zakonu, polnem alkohola, mamil, prepirov in nasilja, rodila dvojčka Max in Bob. Foto: EPA
Brooke Mueller in Charlieju Sheenu sta se v kratkem, a zelo razburkanem zakonu, polnem alkohola, mamil, prepirov in nasilja, rodila dvojčka Max in Bob. Foto: EPA

45-letni igralec, ki v zadnjih mesecih naslovnice krasi predvsem zaradi svojih izpadov, ki so posledica prevelikih količin alkohola in prepovedanih substanc, je svojo nekdanjo ženo Brooke Mueller obtožil, da je nesposobna skrbeti za dveletna dvojčka Maxa in Boba ter od sodišča zahteval polno skrbništvo.

Vendar je sodnik sklenil, da je za otroka kljub vsemu bolje, da zanju še naprej skrbi 33-letna Muellerjeva kot pa problematični Sheen. Ona se je namreč vsaj odpravila na odvajanje (pa čeprav ne prvič), medtem ko Sheen vztraja, da je odvisnost "pozdravil" sam.

Muellerjeva in Sheen sta se ločila konec lanskega leta, nato pa si skrbništvo nad otrokoma nekaj časa delila - do igralčevih prvih izpadov. Med drugim je začel Muellerjevi groziti in se na splošno do nje obnašal nasilno, zaradi česar je zahtevala prepoved približevanja - zase in za otroka. "Zelo me skrbi, da je trenutno blazen. Zelo se bojim, da me bo našel in napadel, zelo pa se bojim tudi za varnost otrok, medtem ko sta v njegovi oskrbi," je dejala na začetku marca. Sodnik je zato Sheenu odvzel skrbništvo nad otrokoma in mu prepovedal komunikacijo z Muellerjevo ali približevanje njej ali otrokoma na manj kot 100 metrov.

Muellerjeva je ob tem trdila, da je Sheen njuna dvojčka Boba in Maxa brez njenega dovoljenja odpeljal z njenega doma in ji ni pustil, da bi ju videla. Ko je poskusila otroka dobiti nazaj, naj bi ji zagrozil: "Odrezal ti bom glavo, jo dal v škatlo in jo poslal tvoji materi."