Penny Lancaster in Rod Stewart sta poročena od leta 2007 in imata skupaj dva otroka. Foto: AP
Penny Lancaster in Rod Stewart sta poročena od leta 2007 in imata skupaj dva otroka. Foto: AP

50-letna Penny Lancaster, nekdanji model za spodnje perilo, fotografinja in mama dveh otrok, je nedavno opravila izpit za policistko in zdaj varuje londonske ulice. V akciji je bila že prvi dan službe, ko je prijela moškega zaradi javnega uriniranja in mu ukazala, da naj počisti za seboj, poroča The Sun.

Možem v modrem se je pridružila, potem ko je leta 2019 sodelovala v seriji "Slavni, pa se borijo s kriminalom" ("Famous and Fighting Crime”), oddaji, v kateri so za en dan povezali zvezdnike s policisti na patrulji.

Njene zadolžitve pa segajo tudi onkraj zgolj banalnih prekrškov, kot je uriniranje v javnosti. Tako je nedavno rešila življenje samomorilke, je povedala v oddaji Dobro jutro, Velika Britanija (Good Morning Britain).

"Ko pomislite na policijsko delo, pomislite na najbolj nasilne zločine, ampak naša naloga je v resnici pomagati najbolj ranljivim," je dejala. "V tem času se zgodi veliko pripetljajev na mostovih in pred nekaj dnevi sem pomagala nekomu, ki je bil tisti večer na enem od mostov res obupan. To delo je lahko zelo nagrajujoče."

Z rdeče preproge v hlev

Penny Lancaster pravi, da ima pri svoji novi službi popolno podporo soproga. "Nevarno je, ampak policija je javnost, javnost je policija. Smo kot vsi drugi – nekomu bratje, sestre, strici, tete, smo samo običajni ljudje, a si nadenemo uniformo, da pomagamo ljudi varovati."

Policistka, ki je svojega slavnega soproga omožila leta 2007, v zakonu pa sta se jima rodila sinova Alastair (15) in Aiden (10), je dodala, da jo delo policistke izpopolnjuje.

"To sem jaz. Lahko se sprehajam po rdeči preprogi z Rodom, lahko pa sem v najinem hlevu s kozami. Ampak nastopi čas, ko se vsi začnemo spraševati, kdo smo, kdo res smo. In biti policistka je nekaj, kar se mi zdi, da bi morala biti od nekdaj. Za identiteto gre," je dejala.