Natančnega pregleda nad dediščino pokojnega Jacksona ni. Foto: EPA
Natančnega pregleda nad dediščino pokojnega Jacksona ni. Foto: EPA

Michael Jackson je za seboj zapustil 500 milijonov dolarjev dolga. Hkrati je pevec po smrti "zaslužil" 475 milijonov dolarjev, vendar natančnega pregleda nad njegovo dediščino ni.

Michael Jackson je umrl junija 2009 v starosti 50 let. Vzrok smrti je bil pretiravanje s pomirjevali in z drugimi mamili, za kar je bil kaznovan njegov osebni zdravnik.

Je oporoka iz leta 2002 lažna?
Michael Jackson naj bi leta 2002 napisal oporoko, v kateri je upravljanje s premoženjem naložil Johnu Brancu in Johnu McClainu, ki naj poskrbita, da njegovi otroci premoženje dobijo prek Michaelove mame Katherine.

Preostalim v precej veliki družini se to ne zdi dovolj pošteno in si prizadevajo, da bi dobili svoj kos pogače. Zaradi tega je pretekli teden prišlo do nenavadne prijave o izginotju 82-letne Katherine Jackson, ki jo je pri šerifovem uradu v Los Angelesu podal njen nečak Trenton. Katherine je bila na obisku pri svoji hčerki Rebbie v Arizoni skupaj z nekaterimi drugimi člani družine in prijava se je izkazala za lažno.

V ponedeljek je na domu Katherine Jackson izbruhnil prepir, v katerega sta bila vpletena dva moška člana družine, ki v policijskem poročilu nista imenovana. Jacksonovi otroci - Paris, Princa in Blanket, niso bili prisotni. Pokojnikov brat Randy Jackson je izvršitelja oporoke obtožil kaznivega obnašanja in trdi, da je oporoka iz leta 2002 lažna.

Branco in McClain trdita, da skušata zaščititi premoženje za Jacksonove potomce pred nedovoljenimi vplivi, nadlegovanjem in pohlepom drugih članov družine.