Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na galatekmi, s katero so zaznamovali 10-letnico nočne lige, so ob Putinu nastopili tudi ruski obrambni minister Sergej Šojgu, guverner moskovskega okrožja Andrej Vorobjov, glasbenik Igor Butman, pa tudi številni nekdanji hokejski zvezdniki, kot so Vjačeslav Fetisov, Pavel Bure, Aleksej Kasatonov, Valerij Kamenski, Igor Larionov in drugi.

Prav dejstvo, da je Putin dosegel kar osem golov ob vseh legendah svetovnega hokeja, kaže, da je šlo v dvorani Bolšoj v prvi vrsti za prijateljski obračun. Tega si je ogledal tudi predsednik Mednarodne hokejske zveze Rene Fasel, ki se je ob robu obiska srečal tudi s Putinom.

Putin je sicer redni udeleženec finala nočne lige v Sočiju, ki je lani zaradi pandemije covida-19 odpadla. Nazadnje je v Sočiju igral maja 2019, decembra istega leta pa nato še na prijateljski tekmi na Rdečem trgu v Moskvi. Putin, sicer velik oboževalec hokeja, je tudi ustanovitelj omenjene lige, pri projektu pa sodelujejo tudi številni nekdanji zvezdniki ruskega in sovjetskega hokeja.