Foto: AP
Foto: AP

Spotify je potrdil, da Meghanin podcast Archetypes, v katerem je z znanimi imeni, kot sta Serena Williams in Mariah Carey, med drugim govorila o stereotipih o ženskah, ne bo doživel druge sezone. Podkast so predvajali od avgusta 2022, v tem času so posneli 12 epizod.

Spotify in produkcijska družba Harryja in Meghan, Archewell Audio, so v skupni izjavi zapisali, da so ponosni na vsebine, ki so nastale. Decembra je bil podkast Archetypes na podelitvi People's Choice Award v Los Angelesu razglašen za najboljši podkast.

Takrat je Meghan zapisala: "Rada sem se poglobila v proces, pozno v noč sem sedela v postelji, pisala in ustvarjala. Rada sem se poglobila v smiseln pogovor z raznolikimi in navdihujočimi gosti, se smejala in se učila z njimi. To je bilo delo ljubezni."

Harry in Meghan sta s Spotifyem leta 2020 podpisala večletno pogodbo za ustvarjanje in vodenje serije podkastov. To je bil eden večjih komercialnih poslov, ki jih je par sklenil po opustitvi kraljevih dolžnosti in selitvi v ZDA leta 2020. Pogodba je bila takrat ocenjena na 25 milijonov ameriških dolarjev, piše britanski BBC.

Kot poročajo ameriški mediji, kraljevi par s podkastom ni dosegel merila produktivnosti, ki ga zahteva Spotify, in zato ne bo prejel celotne vrednosti pogodbe.

Archewell Audio je še sporočil, da Meghan še naprej razvija več vsebin za občinstvo podkasta Archetypes, ampak na drugi platformi.

Harry in Meghan sta podpisala tudi pogodbo z Netflixom, Harryjevo pa je pod okriljem založbe Penguin Books izdal avtobiografijo z naslovom Spare.