Predsednikova otroka Hunter in Ashley ter vnuki Maisy, Hunter ml., Natalie, Naomi in Finnegan. Foto: Reuters
Predsednikova otroka Hunter in Ashley ter vnuki Maisy, Hunter ml., Natalie, Naomi in Finnegan. Foto: Reuters

Tako kot so se tablodi pri njegovem predhodniku Donaldu Trumpu pogosto razpisali o soprogi Melaniji, nekdanji ženi Ivani, hčerki Ivanki in možu Jaredu Kushnerju, so zdaj oči uprte predvsem v Bidnove vnuke. Po inavguraciji so vnukinje že napolnile predvsem modne stolpce.

Bidnu so se v dveh zakonih rodili štirje otroci, ima tudi sedem vnukov, vendar so njegovo življenje zaznamovale tudi osebne tragedije. Decembra 1972 sta v prometni nesreči umrli njegova prva žena Neilia in enoletna hčerka Naomi Christina, sinova Beau in Hunter pa sta bila hudo poškodovana, a sta preživela.

Leta 1977 se je znova poročil, v zakonu z zdajšnjo soprogo Jill se jima je rodila hčerka Ashley. Ona otrok še nima, njenima (pol)bratoma pa se jih je rodilo sedem in pri razbiranju družinskega drevesa sta tako poskrbela za nekoliko zmede, saj sta enega izmed svojih sinov imenovala drug po drugem.

Beau, ki je leta 2015 umrl zaradi možganskega tumorja, se je kot oče razveselil Natalie (16) in Hunterja ml. (14), njegov brat Hunter pa je v prvem zakonu postal očka hčerkam Naomi (27), Finnegan (20) in Maisy (19), sinčka iz drugega zakona je lani poimenoval Beau ml., ima pa še enega nezakonskega otroka.

Po bratovi smrti se je Hunter sicer tri leta sestajal z njegovo vdovo Hallie.

Pisana zasedba

Hunter, ki je ob prihodu na inavguracijo v naročju stiskal malega Beauja, je spremljal sestro Ashley, tako kot oče sta oba nosila elegantno črnino. Zanjo se je odločil tudi Hunter ml., druge družinske članice pa so v Wasington vnesle barve.

Prva dama ZDA je bila tako od glave do pet oblečena v turkizno modro. Naomi je prišla v belem, njena sestra Finnegan v plašču kamelje barve, najmlajša Maisy v temnomodrem, s supergami Air Jordan na nogah, sestrična Natalie pa je bodla v oči v rožnati barvi. Vsi člani družine so ob tem nosili ujemajoče se maske.

Vseh pet najstarejših vnukov je svojega dedka sicer pogosto spremljalo tudi med samo kampanjo, v kateri je tudi 78-letni politik ves čas poudarjal pomen družine. In po vselitvi v Belo hišo so tiskovne agencije objavile, kako je opremil Ovalno pisarno, ki jo zdaj krasi kopica fotografij družine Biden.

Joe Biden s fotografijami v Ovalni pisarni. Foto: Reuters
Joe Biden s fotografijami v Ovalni pisarni. Foto: Reuters