Gospod in gospa Đoković. Foto: Reuters
Gospod in gospa Đoković. Foto: Reuters
Srbski in črnogorski mediji, ki podrobno spremljajo poroko med številko 1 moškega tenisa, Novakom Đokovićem, in njegovo izbranko, Jeleno Ristić, pišejo, da so poroko zaradi napovedanih neviht premaknili z 18.30 na 16. uro. Foto: Twitter
Đoković
Novak je zmago na Wimbledonu posvetil svoji zaročenki Jeleni. Foto: Reuters
Jelena Ristić, zaročenka Novaka Đokovića
Jelena je Novaka spremljala tudi v Wimbledonu. Foto: Reuters

Civilni obred je bil končan v pol ure, zaljubljenca sta si obljubila večno zvestobo, zdaj pa je čas za poročno slavje, ki poteka pred razkošnim centrom dobrega počutja na Kraljičini plaži na Svetem Stefanu, kjer se je zbralo približno 140 svatov, med njimi tudi znana teniška imena Boris Becker, Marija Šarapova, Andy Murray, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Ana Ivanović, Jelena Janković in Nenad Zimonjić ...

V medijih se je ugibalo, da bo Đokovićeva priča celo Andy Murray, a se je Nole na koncu odločil, da mu na najpomembnejši dan ob strani stoji Neven Marković, nogometaš švicarskega kluba Servette. Jeleni je ob strani stala njena prijateljica, ki pa javnosti ni znana.

Laura Pausini zahtevala 220.000 evrov
Slavje ob velikem dogodku za Jeleno in Novaka se je začelo že včeraj, zabavo pa sta med prvimi, kmalu po polnoči, zapustila prav bodoča mladoporočenca. Goste je do zgodnjih jutranjih ur zabaval srbski pevec Željko Samardžić, pri petju se mu je pridružil tudi sam Nole, na današnjem slavju pa kljub Jelenini želji ne bo zapela italijanska pevka Laura Pausini. Srbski Tanjug piše, da naj bi slavna Italijanka zahtevala kar 220.000 evrov honorarja, česar Nole in Jelena nista želela sprejeti. Svate bo tako danes zabaval orkester harmonikarja Miše Mijatovića in še neki srbski bend.

Cerkveni obred pred samo 15 najožjimi družinskimi člani in prijatelji pa bo v soboto, 12. julija, ko se konča post. Črnogorski metropolit Amfilohije namreč paru ni dal blagoslova, dokler se na Petrov dan ne konča obdobje posta v pravoslavnem koledarju.

Za poroko približno 500.000 evrov
Poroka, pri organizaciji katere je sodelovala tudi bodoča gospa Đoković, naj bi tenisača stala približno 500.000 evrov, prav toliko denarja pa je revija Hello ponudila za odkup poročnih fotografij. Denar bo Novak dal v dobrodelne namene.

Sveti Stefan je danes zaprt za javnost, Novak na poroki ne želi medijev, da se otoku ne bi približal kakšen vsiljivec, pa bo poskrbela varnostna služba. Zaposleni na otoku ne smejo prinesti fotoaparatov in prenosnih telefonov, po pisanju srbskih medijev pa so vsi, ki sodelujejo pri pripravi poroke, morali podpisati pogodbo o neizdajanju informacij.

Krona srednješolske ljubezni
27-letni Novak in leto dni starejša Jelena sta se po devetih letih zveze - par sta že iz gimnazijskih dni z beograjske športne gimnazije - septembra lani zaročila. Novak je svoji dragi, ki ga spremlja na vseh teniških turnirjih, nadel zaročni prstan v Monte Carlu, kjer sta si tudi uredila stalno prebivališče.

"Jelena je ljubezen mojega življenja. Skupaj sva že nekaj let in iskrenost je tisto, kar imam pri njej najraje. To naju osrečuje. Jelena je sposobna, ambiciozna in močna," je pred časom o svoji izbranki dejal teniški as.

Jelenina mama Vera pa je za revijo Hello dejala, da sta se Novak in Jelena zaljubila na prvi pogled, dodala pa je, da je njena hčerka, velika ljubiteljica tenisa, popolna za tenisača: "Novaku ni ušlo niti to, da je ena najlepših deklet v mestu."

Novak je zmago na Wimbledonu, s katero se je spet povzpel na vrh teniškega prestola, posvetil svoji bodoči ženi in še nerojenemu otroku - Jelena in Nole se bosta prvič v starševski vlogi preizkusila oktobra. Zbranim novinarjem je dejal, da za nekaj časa zapira teniško poglavje: "Veliko lepih trenutkov je pred mano: poroka, čez nekaj mesecev bom postal oče ... Užival bom skupaj s svojo družino in bodočo ženo."

Novak in Jelena sta v Črno goro prispela 8. julija, na letališču v Tivatu pa so ju ujeli tudi fotografi, nekaj utrinkov si lahko pogledate spodaj.