Hčerki Loughlinove sta mesti na prestižni univerzi dobili pod pretvezo, da sta nadarjeni veslačici. Foto: AP
Hčerki Loughlinove sta mesti na prestižni univerzi dobili pod pretvezo, da sta nadarjeni veslačici. Foto: AP

Tožilstvo je namreč večkrat poudarilo, da je proti bogatašem zbralo ogromno dokazov, ki pa jih oni še vedno niso videli.

Poleg tega so njihovi odvetniki dodali še, da naj se vse velike odločitve v povezavi s primerom ustavijo, dokler pred zaslišanjem 3. junija natančno ne pregledajo vseh dokazov. "Osumljeni si želijo priložnost za pregled izsledkov preiskave, preden se vložijo kakršni koli konkretni zahtevki," so zapisali in dodali, da kakršne koli odločitve in obtožbe v primeru, preden osumljeni lahko vidijo in pregledajo vse dokaze, močno zmanjšujejo možnost konkretnih argumentov in obrambe.

Loughlinovo lahko sicer doleti tudi do 40 let zaporne kazni. V nasprotju z igralko Felicity Huffman, ki je na sodišču krivdo že priznala in se za svoja dejanja tudi opravičila, sta Loughlinova in njen mož glavnemu organizatorju Williamu Singerju za hčerki plačala pol milijona dolarjev, ta pa je nato podkupil trenerje in uradnike na univerzi v Južni Kaliforniji.

Hčerki sta bili na univerzo sprejeti pod pretvezo, da sta nadarjeni veslačici. Zakonca sta nato pol milijona dolarjev podkupnine prikazala kot donacijo univerzi in jo uveljavljala kot davčno olajšavo. Na drugi strani je Huffmanova za to, da so na skrivaj popravili odgovore njene hčere na zaključnih izpitih plačala 15 tisoč dolarjev.

Tožilci pravijo, da gre za največjega izmed tovrstnih škandalov, vključuje pa 50 osumljencev iz šestih zveznih držav, med katerimi je 33 staršev in 13 trenerjev, poroča CNN.