Steve Buscemi in Jo Andres sta se poročila leta 1987, leta 1990 pa se jima je rodil sin Lucian. Foto: Reuters
Steve Buscemi in Jo Andres sta se poročila leta 1987, leta 1990 pa se jima je rodil sin Lucian. Foto: Reuters

Vzrok smrti Jo Andres še ni znan, nazadnje pa se je s soprogom, 61-letnim hollywoodskim igralcem Stevom Buscemijem, v javnosti pojavila pred sedmimi meseci na družabnem dogodku v New Yorku.

Leta 1954 rojena Jo Andres je s svojimi deli nase opozorila v 80. letih prejšnjega stoletja, ko je pri ustvarjanju združevala filmske in glasbene tehnike. Svoj režijski prvenec z naslovom Black Kites je posnela leta 1996 in z njim doživela velik uspeh. Film se je namreč predvajal na festivalu Sundance in na številnih drugih filmskih festivalih po svetu. Jo Andres je sicer delala tudi na številnih univerzah, muzejih in v umetniških kolonijah.

S Stevom Buscemijem se je Jo poročila leta 1987, tri leta pozneje pa se je paru rodil sin Lucian, ki se je kasneje prav tako podal v filmske vode.

Steve Buscemi, ki se je na svetovni filmski sceni uveljavil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je bil vsa leta ženin največji oboževalec. Pred leti je za The Independent povedal, da mu je najljubša umetnost, ki jo ustvarja njegova boljša polovica. Steve in Jo sta večino svojega skupnega življenja preživela v New Yorku.