Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tožbo je vložila vrhovnem sodišču v New Yorku in zatrdila, da je utrpela hudo in trajno čustveno škodo. Tožba je sledila po tem, ko je lani zaradi domnevnega spolnega napada Stevena Tylerja tožila tudi Julia Misley. Frontman zasedbe Aerosmith je že zanikal vse obtožbe. Domnevna žrtev je delala kot manekenka na Manhattnu, ko je njen prijatelj uredil srečanje z rockskupino po modni reviji, je zapisano v pravnih dokumentih. Pevec naj bi Jeane Bellino na silo spravil v telefonsko govorilnico, ko sta z več drugimi ljudmi hodila skozi mesto. Dokumenti navajajo, da jo je Tyler otipaval, ona pa se kljub otepanju ni mogla izviti iz pevčevega primeža. Kolegi iz glasbene skupine in člani spremstva naj bi vse to opazovali in se smejali, posredoval pa naj ne bi nihče, poroča BBC.

Domnevna žrtev trdi, da jo je po dogodku pevec napadel še v hotelskem baru. Stisnil naj bi jo ob steno, ona pa se je upirala in ga vlekla za lase. Potem ko naj bi jo povabil v svojo sobo, je "v joku in prestrašena" odšla.

V dokumentih, ki so jih posredovali odvetniki tožnice, je še zapisano, da je Bellino "trpela in bo še naprej trpela hude duševne in telesne bolečine, hude in trajne čustvene stiske, fizične manifestacije čustvene stiske, zadrego, ponižanje, fizične, osebne in psihološke poškodbe".

Septembra je z grammyjem nagrajena bostonska skupina preložila šest svojih poslovilnih koncertov po Severni Ameriki, ker je imel 75-letni Tyler poškodovane glasilke. Večino koncertov so prestavili na prihodnje leto.