Heath Ledger se je pred smrtjo boril s pljučnico in pripravami na zahtevno filmsko vlogo, zaradi česar ga je mučila huda nespečnost, uspavalne tablete pa so se nazadnje izkazale za usodne. Foto: EPA
Heath Ledger se je pred smrtjo boril s pljučnico in pripravami na zahtevno filmsko vlogo, zaradi česar ga je mučila huda nespečnost, uspavalne tablete pa so se nazadnje izkazale za usodne. Foto: EPA
Michelle Williams
Michelle Williams je bila njegova velika ljubezen. Foto: EPA

"Štiri leta so minila, odkar smo izgubili enega največjih vseh časov. R.I.P.", "Nikoli ga ne bomo pozabili" in "Vedno boš v naših srcih" so sporočila, ki jih danes oboževalci objavljajo na Facebooku in Twitterju.

Ob četrti obletnici prezgodnje smrti svojega partnerja, avstralskega zvezdnika in oskarjevca Heatha Ledgerja je za januarsko izdajo revije GQ spregovorila tudi igralka Michelle Williams, njegova velika ljubezen. Williamsova in Ledger, ki se jima je v zvezi rodila tudi hčerka Matilda, sta malo pred njegovo smrtjo sicer že živela ločeno, a številni so še vedno prepričani, da sta si bila usojena, zato so jo pri GQ-ju vprašali, ali se kdaj sprašuje, ali bi na koncu pristala skupaj.

Odgovorila je, da je to ena njenih najljubših tem, o kateri fantazira, že v enem izmed prejšnjih intervjujev pa je priznala: "Na neki čuden način pogrešam prvo leto po njegovi smrti, saj se čedalje bolj oddaljujem od Heatha. V prvih mesecih se mi ni zdelo neverjetno, da bi nenadoma stopil skozi vrata ali se prikazal izza grma. To je bilo leto 'čarobnega razmišljanja', zato me danes žalosti, da se z vsakim dnem vse bolj oddaljujem od tega."

Usodne so bile uspavalne tablete
Oskarjevski nominiranec in zvezdnik kultne gejevske romance Gora Brokeback je umrl zaradi prevelikega odmerka uspavalnih tablet, ki so jih našli ob njegovi postelji, star je bil komaj 28 let. Heath Ledger je zaslovel z vlogo Patricka Verone v najstniški komediji 10 razlogov, zakaj te sovražim. Ob njem je zaigrala Julia Stiles, leta 2005 pa je prišla Gora Brokeback tajvanskega režiserja Anga Leeja, ki je Ledgerju prinesla kritiško hvalo in nominacijo za oskarja ter ga dokončno ponesla med zvezde.

Na snemanju je spoznal Michelle Williams, na začetku kariere se je sestajal tudi z igralkama Liso Zane in Heather Graham, najbolj medijsko odmevna pa je bila njegova burna romanca z rojakinjo in stanovsko kolegico Naomi Watts.

Oskarja je dobil posmrtno (Ledger je tako postal šele drugi igralec v zgodovini - po Petru Finchu, ki je oskarja dobil po smrti) za stransko vlogo v filmu Temni vitez in člani Akademije so tako poskrbeli za bleščeč konec kariere nadarjenega mladeniča, ki je toliko obetal.