Jim Parsons je lani dobil svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih, spoštovanje so mu prišli izkazat soigralci iz Velikih pokovcev. Foto: Reuters
Jim Parsons je lani dobil svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih, spoštovanje so mu prišli izkazat soigralci iz Velikih pokovcev. Foto: Reuters

Naslednja tri mesta zasedajo njegovi trije soigralci Johnny Galecki (24), Simon Helberg (22,5) in Kunal Nayyar (22 milijonov). Onadva sicer na posamezno epizodo dobita malce manj honorarja kot Parsons in Galecki, a sta veliko zaslužila s svojimi stranskimi projekti: Nayyar, denimo, je izdal komično avtobiografsko delo Yes, My Accent Is Real, Helberg pa je imel vlogo v filmu Slavno neslavna Florence.

Kolegica štirih televizijskih "piflarjev" Kaley Cuoco se je na prejšnji teden objavljenem seznamu igralk, ki zaslužijo največ, znašla na drugem mestu s 24,5 milijoni, a svetlobna leta daleč za prvouvrščeno Sofio Vergaro s 43 milijoni dolarjev.

43-letni Parsons je bil na vrhu seznama najbolje plačanih tv-igralcev že lani, ko je zaslužil občutno več: 29 milijonov, Galecki pa mu je bil za petami s 27. Na petem mestu je Mark Harmon, zvezdnik serije Preiskovalci na delu: NCIS, z 20 milijoni. Pri Forbesu so upoštevali zaslužke igralcev med 1. junijem 2015 in 1. junijem 2016, na lestvici so se znašli še David Duchovny (Dosjeji X), Nathan Fillion (Castle), pa zvezdniki Sodobne družine Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Ed O'Neill in Eric Stonestreet.

Jim Parsons je za vlogo Sheldona Cooperja poleg izjemne priljubljenosti pri gledalcih dobil tudi več kritiških priznanj: med drugim štiri emmyje in zlati globus. Svoje igralske sposobnosti je dokazal tudi na broadwayskih deskah, in sicer v predstavi Normalno srce, vlogo Tommyja Boatwrighta je ponovil tudi v istoimenskem HBO-jevem filmu in dobil še sedmo nominacijo za emmyja. Lani se je na oder vrnil v vlogi Boga v predstavi An Act of God.