Aguilera je pred dnevi dejala, da himno poje vse od sedmega leta in da je navdušena, da bo lahko del tako znamenitega dogodka. Foto: Reuters
Aguilera je pred dnevi dejala, da himno poje vse od sedmega leta in da je navdušena, da bo lahko del tako znamenitega dogodka. Foto: Reuters
Owen Wilson
Pred tekmo je gledalce zabaval tudi igralec Owen Wilson. Foto: EPA

30-letna zvezdnica je pred začetkom finala lige v ameriškem nogometu, ki velja za enega najbolje gledanih dogodkov leta v ZDA, dobila povabilo, da zapoje ameriško himno The Star-Spangled Banner. Kar pa bi moralo postati njenih "pet minut slave", se je z vsemi kamerami, usmerjenimi vanjo, spremenilo vsaj v ... zadrego. Nihče ji ni mogel očitati res močnega glasu, a kaj, ko je plavolasa pevka zamešala besede - kar so Američani zelo hitro opazili in na socialna omrežja so se vsuli komentarji na to temo.

Aguilera se je zmedla, ko je namesto verza "O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming" ponovila kar prejšnjo vrstico, pa še pri njej je zamešala besede, saj je v verzu "What so proudly we watched at the twilight's last reaming" spremenila kar dve besedi.

"Upam, da se je duh himne ohranil"
"Po tem lahko le upam, da je prav vsak, ki je poslušal nastop, začutil mojo ljubezen do te države in da se pravi duh himne ni izgubil," je dejala po koncu nastopa, sicer njenega drugega na Super Bowlu. Prvič je namreč nastopila kot ena izmed izvajalk med polčasoma v Atlanti leta 2000.

Christina pa se lahko tolaži vsaj s tem, da ni prva (in verjetno niti zadnja), ki ji je besedilo ameriške himne povzročilo težave. Z "bu-ji" in žvižgi so z odra oboževalci ameriškega nogometa pospremili tudi že Macy Gray, ki je v domačem Ohiu na revijalni tekmi precej oklestila besedilo, pozneje pa priznala: "To je bil brez dvoma najbolj sramoten dogodek v moji karieri." Decembra, pred eno izmed ligaških tekem, pa je himna zmedla tudi Mika Elija, člana Eli Young Banda, ki ni več našel rešitve in je moral začeti kar znova.

Justina in Janet bo težko preseči
V Teksas je sicer kot običajno prišlo tudi mnogo znanih obrazov, med njimi Hugh Jackman, John Travolta, Ashton Kutcher in Demi Moore, Adam Sandler, Alex Rodriguez in Cameron Diaz, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker, Catherine Zeta-Jones in Micheal Douglas ter Owen Wilson in Jamie Foxx, ki prihajata prav iz te zvezne države. Med gledalci je bil tudi nekdanji ameriški predsednik George Bush z ženo Lauro.

Kakor koli, letošnji Super Bowl je kljub Christininemu spodrsljaju minil brez večjega škandala, podobnega tistemu iz leta 2004, ko je Justin Timberlake med nastopom utrgal del oblačila Janet Jackson, tako da so milijoni Američanov odreveneli, ko se je na zaslonih zasvetila srebrna zvezda čez Janetino dojko. Pevca sta trdila, da je zatajil kostum, a ob vsesplošnem zgražanju je bil lastnik prenosa CBS kaznovan s 550.000 dolarji kazni.