Susan pravi, da je promotorka namiznega tenisa. Foto: EPA
Susan pravi, da je promotorka namiznega tenisa. Foto: EPA
Susan Sarandon
Njen klub je odprt sedem dni v tednu, člani pa so stari od sedem do osemdeset let.

"Jaz ne igram najbolje, so pa odlični George Clooney, Jamie Foxx in Edward Norton," pravi oskarjevka Susan, ki jo je za igranje namiznega tenisa navdušil sin Miles, k njeni ljubezni do tega športa pa je pripomogel tudi igralski kolega Edward Norton. Norton velja za prav fanatičnega oboževalca namiznega tenisa, svoje znanje pa je izpopolnjeval tudi na Kitajskem.

"Ugotovila sem, da obstaja prava subkultura namiznega tenisa. Ljudje, ki se nad njim navdušujejo, pa ga jemljejo skrajno resno. Všeč mi je, da ta šport ne pozna spola ali starosti, primeren je za vse. Zgodi se, da lahko drobno dekletce premaga močnega 35-letnika. Aktiven si lahko praktično so smrti," pravi Sarandonova in dodaja, da imajo v klubu tako osemdesetletne člane kot male sedemletnike.

Najboljša v klubu je ženska
V klubu vsak petek pripravijo turnir, v katerem se za denar pomerijo najboljši člani in po besedah Susan je do zdaj že trikrat zmagala ženska. "To je šport, kjer ni razlik med žensko in moškim," pravi lastnica kluba, ki je odprt vsak dan v tednu. Zdaj se dogovarja, da bi v njem igrali tudi newyorški gasilci. Te bi rada nato na turnirjih soočila z newyorškimi možmi postave, saj so tekmovanja med gasilci in policisti zelo priljubljena.

Kljub vsemu pa Susan pravi, da sama ni ravno dobra igralka namiznega tenisa. "Ta šport ljubim. Všeč mi je, da se pri njem skorajda ne moreš poškodovati, je hiter in hkrati zelo zabaven, vendar pa sama nisem najboljša igralka. Sem bolj njegova promotorka. Raje poskrbim za dobro ozračje. Nisem najbolj tekmovalna, bi pa z veseljem pogledala tekmo med Georgeom Clooneyjem in Jamiejem Foxxom, saj se imata oba za najboljša. No pa Edom Nortonom, ki je zares zelo dober," je sklenila.