Kiefer Sutherland ob prihodu na zaslišanje na newyorško policijsko postajo glede incidenta. Foto: EPA
Kiefer Sutherland ob prihodu na zaslišanje na newyorško policijsko postajo glede incidenta. Foto: EPA

"Žal mi je za dogodek in iskreno se opravičujem gospodu McColloughu," je sporočil Sutherland v izjavi za javnost. Na njegovo izjavo se je odzval tudi "poškodovani" in dejal, da opravičilo sprejema. "Cenim opravičilo gospoda Sutherlanda in želim mu vse dobro," je dodal McCollough.

Zaradi javnega opravičila je mogoče, da bo tožba zoper Sutherlanda umaknjena. Junak serije 24 bi se moral namreč zaradi incidenta, ki se je končal z zlomljenim nosom oblikovalca, zagovarjati na sodišču zaradi napada. Epilog zgodbe bo najverjetneje znan po naslednji obravnavi, 22. junija.

Povod za incident Shieldsova?
Dogodek se je zgodil 5. maja na zabavi v newyorški četrti SoHo. Kiefer Sutherland naj bi se pogovorjal z igralko Brooke Shields, ko je pristopil McCollough in nekaj rekel Shieldsovi. Sutherland se je obrnil in z McColloughom izmenjal nekaj ostrih besed, nato pa mu nenadoma namenil še udarec v obraz. Sultherland je nato trdil, da je McCollough užalil Shieldsovo, oblikovalec pa je za policijski zapisnik izjavil, da ga je Kiefer udaril popolnoma brez razloga.

To pa ni prva izkušnja Sutherlanda z možmi v modrem. Leta 2007 so ga namreč ujeli med vožnjo pod vplivom alkohola, sodišče pa mu je dosodilo 48-dnevno zaporno kazen.

A. M.