Družina princese Madeleine se je še povečala (na fotografiji je v družbi svoje prvorojenke in soproga). Foto: Reuters
Družina princese Madeleine se je še povečala (na fotografiji je v družbi svoje prvorojenke in soproga). Foto: Reuters

Nova princesa, ki je postala deseta v vrsti za švedski prestol, se je rodila v porodnišnici Danderyd. Kot so še sporočili s švedskega dvora, se tako deklica kot princesa Madeleine počutita dobro. Pri porodu je bil navzoč tudi O'Neill. "Vzhičeni smo nad novo pridobitvijo v družini. Leonore in Nicolas se zelo veselita, da končno spoznata svojo novo sestrico," je dejal O'Neill v sporočilu za javnost.

Običajno se predstavniki švedske kraljeve družine po rojstvih srečajo s predstavniki sedme sile, toda O'Neill, ki ima tako britansko kot ameriško državljanstvo, je izjema. Z njimi se je srečal, ko se je rodila princesa Leonore februarja 2014, toda ne ob rojstvu princa Nicolasa.

Ime nove princese bo vladi sporočil kralj Carl XVI. Gustaf v naslednjih dneh. Krstili pa jo bodo v naslednjih treh mesecih.

Princesa in njen soprog sta novico o novem naraščaju sporočila lani kar prek Facebooka. "S Chrisom z veseljem oznanjava, da sem noseča. Veseliva se, da nas bo kmalu pet!" je zapisala 35-letna princesa, ki je z objavo novice na družbenem omrežju namesto uradne izjave iz kraljeve palače navdušila mnoge, ki se jim zdijo monarhije ali vsaj okostenele tradicije, povezane z življenjem na dvoru, ostanek iz preteklosti.