Roy Horn in Siegfried Fischbacher leta 1987 v Las Vegasu. Foto: AP
Roy Horn in Siegfried Fischbacher leta 1987 v Las Vegasu. Foto: AP

V Nemčiji rojeni čarodej, ki je bil pretekli teden pozitiven na testu za novi koronavirus, je umrl v bolnišnici v Las Vegasu.

Siegfried Fischbacher in Roy Horn. Foto: EPA
Siegfried Fischbacher in Roy Horn. Foto: EPA

Roy Horn je bil znan po trikih z velikimi mačkami, sloni in kačami. Njegova kariera se je skoraj tragično končala leta 2003, ko ga je z odra v Las Vegasu odvlekel 180-kilogramski beli tiger in ga hudo ranil. Horn, ki je po napadu ostal delno paraliziran, je vedno trdil, da za incident ni bil kriv beli sibirski tiger Mantecore.

Po tem je bilo konec tudi dobičkonosnega šova z dolgoletnim partnerjem Siegfriedom Fischbacherjem.

"Danes je svet izgubil enega od velikanov čarodejstva, jaz pa sem izgubil najboljšega prijatelja," je Fischbacher zapisal v sporočilu za ameriške medije. "Siegfrieda brez Roya ne bi bilo in prav tako ne Roya brez Siegfrieda."

Horn, ki se je rodil leta 1944 v nemškem Nordehhamu, se je že v mladosti zanimal za eksotične živali. Fischbacherja je spoznal leta 1957 na ladji za križarjenje, kjer sta oba delala kot animatorja. Najprej sta skupaj nastopala po Evropi, v Las Vegasu pa sta debitirala konec 60. let. Ustalila sta se v hotelu The Mirage, ker sta nastopala od leta 1990 do leta 2003.

Siegfried in Roy sta na oder zadnjič stopila leta 2009, leto pozneje pa sta se upokojila. Horn se je nato posvetil zaščiti divjih živali.

Roy Horn leta 2008 v Gradcu. Foto: EPA
Roy Horn leta 2008 v Gradcu. Foto: EPA