"Velika Britanija bi morala sprejeti več beguncev." Foto: Reuters
lily allen
"Sprejeti bi morali več beguncev." Foto: Reuters

Na družbenem omrežju Twitter so njeno zgodbo nemudoma označili za laž. "Polne roke dela sem imela z otrokoma, zato nisem dovolj hitro prišla do telefona, da bi vse dokumentirala," je bil njen odziv na obtožbo, da se laže, saj nima digitalnih dokazov, poroča The Guardian.

"Kot taksist se lahko samo opravičim za kolegovo vedenje in želim poudariti, da nismo vsi tako nestrpni," pa se je na incident odzval eden izmed mestnih taksistov.

"Sprejeti bi morali več beguncev"
Glasbenica je sicer pred nekaj tedni v Calaisu obiskala begunce, ki poskušajo priti v Veliko Britanijo. V imenu celotne države se jim je opravičila "za ravnanje države ob begunski krizi". "Srečanje z njimi mi je pokazalo nepravičnost in diskriminacijo v pravem pomenu besede."

"V Calais sem šla, saj sem želela storiti vse, kar je v moji moči. Ljudi sem želela opomniti, da čut za sočloveka ne glede na vse kritike še vedno obstaja," je pojasnila 31-letnica.

Med obiskom pa jo je najbolj ganila zgodba 13-letnega Afganistanca, ki je poskušal priti k svojemu očetu v Angliji. "Z bombardiranjem Afganistana smo ga spravili v smrtno nevarnost in zaradi nas je padel v roke skrajnežev," je po obisku njegovo zgodbo povzela Allenova in poudarila, da je bil svoje življenje prisiljen še dodatno ogroziti ob begu v Veliko Britanijo.