Dempsey ima močne vezi s Seattlom, poleg tega da je nastopal v (izmišljeni) seattelski bolnišnici Seattle Grace, je seattelski otroški bolnišnici leta 2010 podaril pol milijona dolarjev. Foto: Reuters
Dempsey ima močne vezi s Seattlom, poleg tega da je nastopal v (izmišljeni) seattelski bolnišnici Seattle Grace, je seattelski otroški bolnišnici leta 2010 podaril pol milijona dolarjev. Foto: Reuters

Igralec takoj po nakupu - za Tully's je na javni dražbi odštel več kot devet milijonov dolarjev - ni mogel uživati v nakupu, saj ga je zaradi domnevnih nepravilnosti pri poslovanju tožil seattelski kavni velikan, ki si je prav tako želel Tully'sa.

Na srečo Dempseyja in njegove investicijske družbe Global Baristas LLC je sodišče odločilo, da je igralec na javni dražbi, na kateri se je za Tully's Coffee skupaj potegovalo šest družb oziroma posameznikov, zakonito pridobil verigo kavarn.

"Danes je velik dan za vse nas, navdušen sem, ker nam je uspelo zmagati. Od prvega dne smo se osredotočili na ohranjanje delovnih mest, želimo pa Tully'su dati nov zagon in ga ohraniti neodvisnega. Zelo sem vesel, ker me je mesto Seattle podprlo in ker sem postal poslovnež v tem čudovitem mestu. Veliko stvari moramo narediti v prihodnjih mesecih in letih, veseli pa me tudi, da lahko Seattlu zdaj rečem moj drugi dom," je navdušeno dejal Patrick Dempsey, ki je že v kavarnah obiskal zaposlene, ti pa so ga z navdušenjem sprejeli. Igralec je dodal, da je to ena izmed njegovih najboljših potez v življenju.

StarBucks je tako v petek neuspešno skušal prepričati sodišče, da zavrnejo ponudbo Dempseyja v korist njihove ponudbe. Dempsey se je branil z besedami, da bi Starbucks zapiral trgovine, odpuščal ljudi in da bi bil trg manj konkurenčen. Dempsey je dejal, da bosta on in njegova družba ohranila delovna mesta približno 500 zaposlenih.

Ko je Dempsey zmagal, je na Twitterju delil zmagoslavje nad kavnim velikanom: "Srečali smo zeleno pošast, pogledali smo jo v oči in ... pomežiknila je. Imamo jo! Hvala, Seattle." S tem je mislil na logotip Starbucksa, morsko deklico zelene barve.

Tully's že več kot 20 let pripravlja kavne in druge tople napitke, družba pa deluje na 47 lokacijah v Washingtonu in Kaliforniji, ima pa tudi številne franšizne kavarne po vsej državi.