Tadej Pogačar je ob koncu sedme etape uro še nosil (levo), dan pozneje, ob koncu zadnje etape dirke, pa je ni imel več (desno). Foto: EPA.

Dvakratnemu skupnemu zmagovalcu Dirke po Franciji so dragoceno uro prestižne znamke Richard-Mille ukradli iz hotelske sobe v Valbonnu, kjer je bil nastanjen med kolesarsko dirko Pariz-Nica. Znamka Richard-Mille je sicer glavni pokrovitelj Pogačarjeve ekipe, UAE Emirates.

"Vrednost ure je bila 165.000 evrov, danes pa je ocenjena na 300.000 evrov. Zelo zanimivo je, da so lahko prodali uro tako hitro, brez šatulje, dokumentov," se je po poročanju lokalnega časopisa Nice-matin čudil 24-letni Slovenec, ki se je tudi udeležil obravnave.

Časopis ob tem navaja tudi informacije s sojenja. Kot piše, je Pogačar 11. marca po koncu etape, torej okoli 18. ure, vstopil v svojo hotelsko sobo. Čez pet minut se je odpravil na enourno masažo, ki je bila v istem nadstropju. Medtem je dvema tatovoma uspelo s pretvezo prepričati sobarico pripravnico, da jima je odprla sobo. Planila sta vanjo in zgrabila uro, ki jo je Pogačar odložil na posteljo.

Sorodna novica Pogačar novi sončni kralj – etapna in skupna zmaga v Nici

Slovenski kolesarski as, ki na svetovni jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci) zaseda prvo mesto, je naslednji dan zmagal na Dirki v Nici, a ko je v cilju, na sloviti Angleški promenadi visoko dvignil v zrak roke, na levem zapestju ni nosil dragocene ure svojega sponzorja, kot je bilo to običajno.

"Ta ura je bila zame nekaj posebnega. Po olimpijskih igrah v Tokiu mi jo je podaril moj šef," je po poročanju francoskega časopisa še dejal kolesarski šampion.

Moška sta dejanje priznala, a sta v svojo obrambo dejala, da so ju v krajo prisilile finančne težave, saj sta bila pod velikim pritiskom dolgov. Ob zaporni kazni bo vsak moral plačati tudi 50.000 evrov globe.