Foto: AP
Foto: AP

Taylor Swift je na družbenem omrežju Twitter zapisala, da je rasna nepravičnost globoko zakoreninjena v ameriških lokalnih in državnih oblasteh, zato so po njenem mnenju tam spremembe nujne.

"Da se lahko spremenijo politike, pa moramo izvoliti ljudi, ki se bodo bojevali proti policijski brutalnosti in vsem vrstam rasizma," je zapisala na svojem profilu. Nato je s svojimi sledilci delila še članek, ki ga je napisal nekdanji ameriški predsednik Barack Obama. Označila ga je za "fascinantno branje o spreminjanju politik na različnih ravneh države".

Obama v članku poudarja, da je prihodnost v novi generaciji aktivistov, ki bo odziv na smrt Georgea Floyda peljala naprej. Poleg tega piše, kako pomembno je razumeti, katere ravni oblasti imajo največji vpliv na delo policistov in sodišč.

30-letna pevka je poleg tega s sledilci delila še dodatne vire, s katerimi si lahko pomagajo pri razumevanju volilnega procesa, in poudarila, kako pomembno je, da bi lahko volili še na kakšen drugačen način, kot je to mogoče zdaj. "Moramo se boriti, da bomo na volitvah leta 2020 lahko volili po pošti," je zapisala. "Nihče ne bi smel biti prisiljen v izbiro med svojim zdravjem in med tem, da je njegov glas slišan."

Družbena omrežja preplavil črni torek

Na smrt Georgea Floyda so se odzvali številni zvezdniki. Prejšnji torek so poimenovali "črni torek" in takrat je družbena omrežja, televizijske zaslone preplavila črnina. Postaje pod okriljem TV-mreže ViacomCBSComedy Central, glasbena programa MTV in VH1, otroški kanal Nickelodeon – so za skoraj devet minut prekinile redno oddajanje in so predvajale le zvok dihanja, na črnem zaslonu pa so se izpisovale le besede I can't breathe (Ne morem dihati).