Razmerje in rezultat Super Bowla sta po mnenju številnih zarota. Foto: Reuters
Razmerje in rezultat Super Bowla sta po mnenju številnih zarota. Foto: Reuters

Po podatkih ankete, ki jo je objavila univerza Monmouth, je slaba polovica (46 odstotkov) od 902 anketiranih odraslih Američanov izjavila, da so slišali nekaj o teoriji zarote, eden od petih odraslih Američanov v zaroto verjame. Gre za republikanske volivce.

Zgovoren je tudi podatek, da 42 odstotkov tistih, ki v teorijo zarote verjamejo, pred anketiranjem zanjo še nikoli prej niso slišali.

Teorija, ki je bila popularizirana v nekaterih republikanskih medijih pred 58. Super Bowlom, trdi, da je razmerje 34-letne zvezdnice in člana NFL-moštva Kansas City Chiefs Travisa Kelceja del obsežne zarote. Cilj domnevne zarote je, da bi nedeljska zmaga Kansasa na Super Bowlu Taylor Swift dala še večjo veljavo, kot jo že ima, da bi tako podprla Bidna in tehtnico na prihajajočih predsedniških volitvah nagnila v njegovo korist.

Popzvezdnica je Bidna sicer podprla že pred volitvami leta 2020 in v zadnjih letih spodbuja svoje oboževalce, da se udeležijo volitev.

Pevko sicer že več tednov napadajo glasni zagovorniki teorije, zlasti vplivne osebnosti gibanja MAGA (Make America Great Again), vključno z nekdanjim predsedniškim upom Vivekom Ramaswamyjem, teoretikom zarote Jackom Posobiecom in republikansko medijsko osebnostjo Bennyjem Johnsonom.