Leta 2016 je bil razglašen za najbolje plačanega igralca. Foto: Reuters
Leta 2016 je bil razglašen za najbolje plačanega igralca. Foto: Reuters

"Depresija ne diskriminira," je 45-letni igralec zapisal v objavi na družbenem omrežju Twitter in poudaril, da se z boleznijo spopadajo tudi številni moški. "Čeprav bolezen v večini primerov prizadene ženske, se je treba zavedati, da moški nismo izjema," je dodal in poudaril, da se bolezni ni treba sramovati.

Za britanske medije je igralec, ki je zaslovel s svojo vlogo v filmih Hitri in drzni, priznal, da se je z depresijo spopadal tudi sam, in sicer potem ko je bil kot najstnik priča poskusu samomora svoje matere.

"Dosegel sem točko, ko nisem želel iti nikamor, ničesar početi. Zapiral sem se med štiri stene in neprestano jokal," je še povedal. "Oba z mamo sva ozdravela," je še dodal zvezdnik in pojasnil, da si od travmatične izkušnje naprej neprestano prizadeva, da bi ljudi, ki trpijo, opazil in jim pomagal.

Prislužil si je zvezdo na Pločniku slavnih
Johnson se je sprva ukvarjal s profesionalno rokoborbo, pozneje pa je prestopil v hollywoodske igralske vrste. Leta 2017 si je prislužil tudi zvezdo na Pločniku slavnih, leta 2016 pa ga je revija Forbes razglasila za najbolje plačanega igralca.