Tina Turner in Erwin Bach sta se za poroko odločila po 27 letih zveze. Foto: EPA
Tina Turner in Erwin Bach sta se za poroko odločila po 27 letih zveze. Foto: EPA

Čeprav so se nekateri mediji razpisali, da se je par poročil že pred tedni, so se ta poročila izkazala za neresnična. Skromna slovesnost je potekala ob Züriškem jezeru, prihajajoči konec tedna pa Turnerjeva in 57-letni Bach v svoji vili v Zürichu pripravljata še budistično slovesnost in poročno zabavo za okoli 120 najožjih prijateljev in sorodnikov.

Med njimi bosta tudi Oprah Winfrey in David Bowie, poroča švicarski časnik Schweiz am Sonntag. Ta piše še, da je Turnerjevi obleko izdelal italijanski modni velikan Giorgio Armani in da je glasbenica od svatov zahtevala, da pridejo na slavje oblečeni v belo.

Poročali smo že, da se je legendarna pevka že vnaprej opravičila svojim sosedom zaradi morebitnega hrupa in drugih nevšečnosti, ki bi jih lahko doletele zaradi njene poroke.

Turnerjeva in 15 let mlajši vodja glasbene založbe sta se spoznala sredi 80. let, nato pa sta bila nekaj časa le prijatelja. Kljub razliki v letih je njuna zveza zdržala vse ovire, a ne pevka ne založnik nista čutila želje po poroki, pri čemer je Turnerjeva med vrsticami večkrat priznala, da ima zadržke tudi zaradi svojega propadlega zakona z Ikeom, ki se je končal leta 1978. Znano je, da je bil Ike do nje nasilen, kar pa je razkrila šele po ločitvi.