Cruise je v slogu Mavericka kar sam priletel na premiero. Foto: Getty Images/Paramount pictures
Cruise je v slogu Mavericka kar sam priletel na premiero. Foto: Getty Images/Paramount pictures

Oboževalci so kar 36 let čakali na nadaljevanje filma Top Gun o legendarnem vojaškem pilotu Mavericku. V novem filmu z naslovom Top Gun: Maverick bo nadaljeval zgodbo prvega filma desetletja po dogajanju izvirnika. V njem se Maverick spopade tako s svojimi strahovi, preteklostjo kot izzivi nove tehnologije.

Film, ki ga je režiral Joseph Kosinski in v katerem bo v glavni vlogi znova nastopil Tom Cruise, je doživel številne zamike in zamude zaradi pandemije, ki je prestavila tudi premiero filma. Premiera filma bi morala biti sprva junija leta 2020, nato pa so jo večkrat prestavili.

K snemanju novega filma so sicer povabili tudi prvotnega režiserja Tonyja Scotta, ki pa je sodelovanje zavrnil. "Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim si narediti nov film."

Nasprotno povabila ni dobila igralka Kelly McGillis, ki je bila v pogovoru za Entertainment Tonight jasna, zakaj vloge ni dobila: "Zelo verjeten razlog je ta, da sem stara, debela in videti primerna svojim letom."

Za zvezdniško zasedbo novega filma pa je poskrbela tudi Lady Gaga, ki je za film posnela tudi novo skladbo z naslovom Hold my hand. Gre za rockovsko obarvano skladbo, z violinami in kitaro, ki spominja na odmevne balade iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, kot pritiče nadaljevanju kultne filmske uspešnice.