Tom in Rita ostajata v samoizolaciji v Avstraliji. Foto: Reuters
Tom in Rita ostajata v samoizolaciji v Avstraliji. Foto: Reuters

Ameriška zvezdnika, oba sta stara 63 let, sta trenutno v Avstraliji, kjer Hanks snema nov film. "Da bi pravilno ukrepala, saj svet to trenutno potrebuje, sva opravila testiranje za okužbo in izkazalo se je, da sva pozitivna," je Hanks zapisal na Twitterju in dodal: "Hm, kaj pa zdaj, kaj narediti? Zdravstveno osebje ima protokole, ki jih morava upoštevati. Še naprej naju bodo spremljali, izolirana bova tako dolgo, dokler bo to potrebno za varnost in javno zdravje. Ne preostane nama drugega, kot da vsak dan vzameva posebej. Obveščavala vaju bova še naprej, skrbite zase!"

Tom in Rita sta prva zvezdnika iz sveta zabave, ki sta potrdila, da sta zbolela za covid-19. Trenutno je v ZDA okuženih več kot tisoč ljudi, predsednik Donald Trump pa je ponoči napovedal prepoved potovanj v ZDA iz Evrope, točneje iz 26 držav schengenskega območja.

Snemal film o Elvisu Presleyju

Hanks se na celini "tam spodaj" mudi, ker bi se moralo začeti snemanje filma o Elvisu Presleyju, v katerem bi moral igrati vlogo Presleyjevega menedžerja Toma Parkerja. Snemanje je zaradi okužbe ustavljeno.

Oglasil se je tudi Chet Hanks, Tomov in Ritin sin, ki je zapisal, da je s staršema govoril po telefonu, da se počutita dobro in da ni razloga za večjo skrb. "Da, res je, starša imata koronavirus. Noro. Nista sploh hudo bolna. Ne skrbi ju preveč, a seveda sta opravila vse, kar so jima naročili," je dejal.

Hanks je že vrsto let med najbolj priznanimi in uveljavljenimi hollywoodskimi igralci. Osvojil je dva oskarja, leta 1994 za vlogo v filmu Philadelphia, naslednje leto pa še za vlogo v filmu Forrest Gump.