Tom Holland je družbenim omrežjem (vsaj začasno) pomahal v slovo. Foto: EPA
Tom Holland je družbenim omrežjem (vsaj začasno) pomahal v slovo. Foto: EPA

26-letni zvezdnik, ki velja za enega najuspešnejših igralcev svoje generacije, se je pred tem zadnjič na Instagramu oglasil 1. julija. Zdaj je po dolgem času znova posnel krajši videoposnetek, a le zato, da je najavil, da se spet umika z vseh platform. Dejal je, da je več kot eno uro razmišljal, katere besede naj uporabi.

"Prositi za pomoč ni sramotno"

"Z omrežij sem se umaknil zaradi svojega duševnega zdravja, saj menim, da sta Instagram in Twitter neustavljiva in neobvladljiva. Če brskam po teh dveh aplikacijah, se ujamem v past in izgubim nadzor nad tem, kar prebiram o sebi. Vse to je za moje duševno zdravje zelo škodljivo. Zato sem se odločil, da naredim korak nazaj in obe aplikaciji izbrišem," je dejal.

Na Instagram se je vrnil le za to, da je opozoril na dobrodelno organizacijo stem4, ki otrokom pomaga pri izboljšanju njihovega počutja. "Duševnega zdravja se še vedno drži velika stigma, a želim povedati, da prositi za pomoč in jo poiskati ni nekaj, česar bi se morali sramovati. A zavedam se, da je to lažje reči kot storiti," je dodal.

Posnetek je končal z besedami, da bo "zdaj znova izginil" z vseh družbenih omrežij.

Predtem je Holland, ki je po svetu zaslovel z vlogo Petra Parkerja v Marvelovih filmih o Spider Manu, te platforme uporabljal predvsem za reklamiranje svojih filmskih in modnih projektov, večkrat je v objavah omenjal tudi svoje dekle in soigralko Zendayo.