Tommy Lee z ženo Brittany. Poročila sta se na valentinovo lani. Foto: AP
Tommy Lee z ženo Brittany. Poročila sta se na valentinovo lani. Foto: AP

58-letni glasbenik, ki se je že večkrat zdravil zaradi svoje odvisnosti od alkohola, mamil in drugih opojnih substanc, je priznal, da ga je lani znova "spodneslo" in da se je tega zavedel šele, ko je bilo stanje že zelo kritično. "Sploh nisem opazil, koliko spijem, in ko sem se, sem si rekel: 'Človek, moraš nehati'," je razložil v pogovoru za Yahoo Entertainment.

Razložil je, da je po štirih letih popolne treznosti začel piti "iz dolgočasja". "Zjutraj sem se zbudil in si kar takoj nalil kozarec vodke z mogoče kakšno kapljico brusničnega soka ali limonade. Spil sem po dve galoni (ena ameriška galona meri 3,78 litra, dve torej 7,5 litra, op. a.) vodke na dan. Ne dveh pintov (en pint meri slabe pol litra, op. a.) ne dveh litrov, ampak galon!" je razlagal.

Ko je skrb zaradi njegovega prekomernega pitja izrazila tudi njegova žena, 34-letna Brittany Furlan, sicer znana na družbenih omrežjih, se je zamislil: "Spoznal sem: Človek, spiješ toliko, da bi lahko ... Mogoče bi lahko celo umrl!"

Opozorilo

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

"Tudi Brittany je dejala: 'Dragi, mislim, da nisem še nikogar videla, ki bi spil toliko kot ti. Strašiš me.' Ker je bila tako zaskrbljena, me je to spodbudilo, da sem spravil svojo rit tja," je odločitev, da se gre na kliniko zdravit zaradi odvisnosti od alkohola, opisal glasbenik in dodal, da je zdaj "za nekaj časa s tem končal".

Kljub očitno nepredstavljivim količinam popitega alkohola in – v preteklosti – zaužitih mamil, Lee zagotavlja, da to na njegovem zdravju ni pustilo dolgoročnih posledic. Ali to drži, bo brez dvoma pokazal čas.