Leta 2019 na premieri. Foto: AP
Leta 2019 na premieri. Foto: AP

Zakona ameriške igralke Tori Spelling in kanadskega igralca Deana McDermotta, ki sta se maja leta 2006 poročila na zasebnem obredu na Fidžiju, je po skoraj 18 letih konec. Kot razlog je zvezdnica prvotne serije Beverly Hills, 90210, ki je vložila vlogo za ločitev na višje sodišče v Los Angelesu, navedla nepremostljive razlike.

V dokumentih je sicer zapisano, da sta zakonca, ki sta skupaj imela tudi resničnostne šove Tori & Dean: Inn Love in Tori & Dean: Home Sweet Hollywood, po ločenih poteh odšla že 17. junija, poroča AP.

50-letna hči pokojnega televizijskega magnata Aarona Spellinga zahteva popolno fizično in skupno pravno skrbništvo nad njunimi tremi sinovi in ​​dvema hčerama, ki so stari med 7 in 17 let. Medtem ko prvo določa, pri katerem staršu otroci primarno prebivajo, drugo opredeljuje, kdo sprejema njihove glavne življenjske odločitve.

Spelling od sodišča zahteva, da njen nekdanji mož plačuje preživnino, obenem pa naj poskrbi za stroške njenih ločitvenih odvetnikov. Natančen znesek sicer ni bil podan.

Za oba je bila to drugi zakon. Spelling je bila namreč pred tem kratek čas poročena z igralcem Charliejem Shanianom, McDermott pa z igralko Mary Jo Eustace. V času, ko sta bila še oba poročena, sta se spoznala na snemanju filma Mind Over Murder. Še isto noč sta začela afero.