Barker je vse brazgotine prekril s tetovažami. Foto: AP
Barker je vse brazgotine prekril s tetovažami. Foto: AP

Fotografije paparacev kažejo 45-letnega Barkerja med vkrcavanjem na zasebno letalo v Camarillu v Kaliforniji z 42-letno Kourtney Kardashian ob sebi za moralno podporo.

Pred vkrcanjem sta se objela, nato pa ga je ona držala za roke, ko sta se povzpela po stopnicah.

Par je potoval s Kourtneyjino mamo Kris Jenner (65) in njenim fantom Coreyjem Gamblom (40) na oddih v med zvezdniki priljubljeni letoviški kraj Cabo San Lucas v Baji.

Zasebno letalo je sicer v lasti Kourtneyjine mlajše sestre Kylie Jenner, a ga pogosto uporabljajo tudi njene slavne sestre, Kendall, Kim, Kourtney in Khloe.

Za letalo je 24-letna milijonarka odštela 72,8 milijona dolarjev, letno vzdrževanje pa znaša okoli pet milijonov, poroča Page Six.

Junija je Barker šokiral svoje oboževalce, ko je tvitnil, da razmišlja o tem, da bi znova letel. Na tvit se je vsula serija izrazov podpore in opogumljajočih sporočil.

V nesreči umrli štirje ljudje

Glasbenik, ki je vsa ta leta tudi na turneje potoval samo z avtobusom, je zadnje čase malce bolj odprt glede svojih travm, povezanih z grozljivo letalsko nesrečo leta 2008, v kateri so umrli štirje ljudje, Barker pa je bil hudo poškodovan.

Maja je v pogovoru za Men's Health razkril, da ga je prav nesreča motivirala, da je nehal zlorabljati zdravila na recept.

"Ljudje me nenehno sprašujejo, ali sem šel na zdravljenje, pa jim odgovarjam: 'Ne, v letalski nesreči sem bil. To je bilo moje zdravljenje.' Ko izgubiš tri prijatelje, sam pa skoraj umreš, je to budnica. Če ne bi imel nesreče, verjetno nikdar ne bi opustil tablet."

Nesreča se je zgodila ponoči 19. septembra 2008, ko se je Barker po koncertu v Južni Karolini vkrcal na zasebno letalo nazaj v Los Angeles. Na letalu so bili še njegov prijatelj Adam "DJ AM" Goldstein, njegov varnostnik Charles Still in njegov asistent Chris Baker.

Ostanki zasebnega letala, iz katerega se je rešil Barker. Foto: AP
Ostanki zasebnega letala, iz katerega se je rešil Barker. Foto: AP

Goldstein umrl leto dni pozneje

Ko je majhno letalo skušalo vzleteti, je eno od pnevmatik razneslo, letalo je zletelo z vzletne steze, prebilo letališko ograjo, od tam na avtocesto, nazadnje pa trčilo v rob ceste in zagorelo.

Pilotka Sarah Lemmon in kopilot James Bland sta umrla v nekaj minutah zaradi vdihavanja dima in opeklin, prav tako sta bila na mestu mrtva Still in Baker.

Barkerju in Goldsteinu se je iz gorečega letala uspelo rešiti prek zasilnega izhoda, a so oba zajeli plameni, ko sta se spustila po krilu, prekrita z vnetljivim gorivom.

Bobnar je imel po 65 odstotkih telesa opekline tretje stopnje in je preživel v bolnišnici tri mesece ter prestal 26 operacij.

Opekline je imel tudi takrat 35-letni Goldstein, ki pa je uteho poiskal v mamilih. Umrl je manj kot leto dni po nesreči zaradi prevelikega odmerka mešanice mamil.

Srečen s Kourtney

Barkerja sta v naslednjih letih hromila strah pred letenjem in krivda, ker je nesrečo preživel, njegovi prijatelji pa ne. Brazgotine od opeklin si je prekril s tetovažami, med njimi tudi napisom "Krivda preživelega".

Ločenec in oče dveh otrok je od januarja letos v zvezi z najstarejšo sestro Kardashian, s katero ne skrivata, da sta popolnoma nora drug na drugega.