Travis Scott. Foto: AP
Travis Scott. Foto: AP

33-letnega raperja, pevca, tekstopisca in producenta s pravim imenom Jacques Bermon Webster II so po aretaciji ob 4.35 prepeljali v pripor, po plačilu varščine 650 dolarjev pa so ga po nekaj urah izpustili, poroča Daily Mail.

Kot je razvidno iz policijskega poročila, je bil Scott vpleten v "incident na jahti", pri čemer naj bi se več ljudi steplo. Scott je "stal na pomolu in kričal na potnike na jahti", policija pa ga je pozvala, naj se usede, a je vztrajno vstajal in ignoriral njihova opozorila, navaja zapisnik.

Policijski načelnik je Scotta opozoril, naj pomol zapusti, v nasprotnem primeru ga bodo aretirali. "Celotno pot od plovila do pločnika je obtoženec hodil vzvratno in psoval potnike na plovilu,” piše. Scott je pomol zapustil, a se vrnil pet minut pozneje in "začel ponovno vpiti, pri tem pa se je začel vesti nenadzorovano in kalil mir stanovalcev v marini in okoliških stanovanjskih zgradbah".

Ko ga je policist vprašal, ali je užival alkohol, je Scott odgovoril "Miami je" in pritrdil.
Scott velja za enega uspešnejših ameriških raperjev z več kot stotimi skladbami na Billlboardovi lestvici Hot 100, desetimi nominacijami za grammy in 49 milijoni prodanih albumov. Z vplivnico in članico klana Kardashian Kylie Jenner ima dva otroka.

Leta 2021 je bil vpleten v eno največjih tragedij v zgodovini ameriškega popa, ko je na festivalu Astroworld v Houstonu v Teksasu, kjer je nastopal in bil tudi kreativni vodja, v prerivanju umrlo deset ljudi, 300 pa jih je bilo ranjenih.

Več kot 125 ljudi, ki so bili poškodovani v stampedu na festivalu Astroworld, in svojci pokojnih so proti organizatorjem dogodka in raperju vložili skupinsko tožbo, v kateri so zahtevali skupno 750 milijonov dolarjev odškodnine. Z vsemi so organizatorji in Scott nazadnje sklenili poravnavo.