Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Težje je, kot sem si kadar koli mislil, da bo," je pojasnil med posebno izdajo svoje oddaje The Late Late Show, ki je sicer zaradi izbruha virusa do nadaljnjega na čakanju. "Nič ni v naših rokah in vse skupaj je popolnoma nedojemljivo, tako da me zaradi celotne situacije pogosto prevzame neizmerna žalost."

Posebno izdajo oddaje, ki jo je naslovil Homefest, je pripravil v garaži svojega doma v Los Angelesu, s pomočjo videoprenosa pa so se mu pridružili številni znani obrazi – med drugim Billie Eilish, Dua Lipa in BTS.

Britanski komik in voditelj je priznal, da je povečano tesnobo in anksioznost začutil, ko je začel razmišljati o družini, ki jo ima v Angliji, o prijateljih in vseh ostalih, ki jih ima rad.

Nadaljeval je, da s tovrstnimi čustvi ni nič narobe. "Najbolje, kar lahko naredimo, je, da dihamo in v vsem skupaj poskušamo najti nekaj pozitivnega." Njegov glavni nasvet je, da se v teh trenutkih vprašamo, kdo vse se bi še lahko soočal s tovrstnimi čustvi in jim poskušamo pomagati, njegove besede povzema BBC.

Ravno zato se je odločil tudi za posebno izdajo oddaje The Late Late Show. "Vaše domove sem želel napolniti z veseljem in glasbo, saj smo trenutno zagotovo sredi enega najbolj čudnih in strašnih obdobij v naših življenjih."

"Zagotovo nam bo uspelo prebroditi tudi to," je še poudaril.

V videoprenosu so se mu poleg že omenjenih znanih obrazov med drugim pridružili še John Legend, Will Ferrell in Andrea Bocelli, ki se je s posebno izvedbo skladbe Con Te Partiro poklonil svoji domači Italiji.