Pojasnila je, da njena izkušnja ni bila tako slaba, kot je bila za nekatere hollywoodske kolegice. Foto: Reuters
Pojasnila je, da njena izkušnja ni bila tako slaba, kot je bila za nekatere hollywoodske kolegice. Foto: Reuters

svojemu nadlegovalcu.

V intervjuju za Harper's Bazaar je pojasnila, da je v času, ko je šele začenjala kariero, moški zahteval, naj mu pokaže prsi, česar pa ni želela storiti.

Dodala je, da kljub vsemu njena izkušnja ni tako dramatična, kot je bila za nekatere stanovske kolegice v Hollywoodu. "Toda ali mi je takrat režiser rekel, naj se slečem in pokažem prsi? Seveda mi je. Sem to storila? Nisem."

"Ko sem njegovo prošnjo zavrnila, sem bila zelo prestrašena." Pojasnila je, da se je v tistem trenutku začela zavedati, da ni ugodila želji moškega, ki jo je zaposlil in bil eden izmed prvih, ki so ji sploh ponudili priložnost v filmskem svetu. "A kljub vsemu sem vedela, da njegovo vedenje ni pravilno." Imena moškega in naslova filma v intervjuju ni želela razkriti.

Gibanje #MeToo se je začelo, potem ko se je oglasilo več sto žensk in spregovorilo o spolnem nadlegovanju v Hollywoodu. Kot prvi je bil tarča obtožb producent Harvey Weinstein, sledilo pa je še veliko drugih filmskih in drugih mogotcev. Kevina Spaceyja so med drugim zaradi spolnega nadlegovanja mladih moških in fantov odpustili iz serije Hiša iz kart.