Lemmy Kilmister iz legendarne zasedbe Motorhead je prišel pozdravit rockerske kolege iz Nemčije. Foto: EPA
Lemmy Kilmister iz legendarne zasedbe Motorhead je prišel pozdravit rockerske kolege iz Nemčije. Foto: EPA

Pevec skupine Klaus Meine in njegovi kolegi iz skupine Rudolf Schenker, James Kottak, Matthias Jabs in Pawel Maciwoda so tako ovekovečeni na Sunset Boulevardu.

Rock Walk, kot se pločnik imenuje, je od 80. let pa do danes tako počastil že več kot 170 glasbenih velikanov. Scorpions so prvi nemški glasbeniki, ki so našli svoje mesto med drugimi ugledneži, kot so Frank Zappa, John Lennon, Johnny Cash, Carlos Santana, Eric Clapton in James Brown. Časti so deležni glasbeniki, ki so "pomembno vplivali" na ustvarjalce v različnih zvrsteh, kot so rock'n'roll, blues in rhythm & blues.

Se spomnite pesmi Wind of Change?
Scorpions nastopajo že več kot štiri desetletja, njihova najbolj znana svetovna uspešnica je Wind of Change. Sredi marca se je skupina začela poslavljati z mednarodne glasbene scene. Zadnjo turnejo so glasbeniki, ki so se prvič zbrali leta 1965 v Hannovru, zagnali s koncertom v Pragi. Do leta 2012 se nameravajo poslavljati od svojih privržencev na vseh petih celinah.

Turnejo, poimenovano "Get Your Sting and Blackout", nameravajo fantje maja nadaljevati v Nemčiji. Marca so objavili novo ploščo "Sting In The Tail". Rockerji, ki sodijo med najbolj uspešne nemške bande, so prodali več kot 100 milijonov nosilcev zvoka.

Spodaj poslušajte pesem Wind of Change in si oglejte nekaj utrinkov s Pločnika rockerjev, kjer se je Scorpionsom poleg številnih oboževalcev poklonil tudi Lemmy iz Motorheadov.